Bjelovarčanin dalmatinskih korijena opet pobijedio na Marko Polo festivalu pisme i vina 

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uz njegovo ime vežu se riječi poput: predanost, odricanje, srčanost, volja… Njegovo ime je Tomislav Škara, 57-godišnji Bjelovarčanin, podrijetlom iz Zadra, koji je prošle nedjelje osvojio 1. nagradu publike na 27. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina–Korčula 2022, a nagrada je stigla nakon što je s članovima Crkvenih pučkih pivača iz Rogotina izveo pjesmu ”Tamo moja duša spava”, objavio je portal Dalmacija danas.

Nakon što su se dojmovi malo slegli, s ovim simpatičnim Bjelovarčaninom zadarskih korijena popričali smo i o ostalim stvarima pri čemu nas nimalo nije iznenadilo kako je sve uz Škaru usko vezano uz glazbu.

– Na Korčulu dolazim već nekoliko godina i tamošnja publika me je sjajno primila, prije dvije godine osvojio sam Grand Prix festivala, a ove vruće i ljetne 2022. prvu nagradu publike što mi je zaista posebno milo i drago jer je pjesma autora teksta i glazbe Ante Sikirića zaista fantastična i već sada jako dobro primljena na svim radijskim postajama. Želio bih podariti još dobrih pjesma dalmatinskoj i hrvatskoj publici, imam sjajnu ekipu glazbenika koji sa mnom surađuju, i nadasve sebe prezentirati kao glazbenika koji će pjesmama zabaviti i oraspoložiti ljude koji vole dalmatinsku i zabavnu hrvatsku pjesmu – kazao je Škara.

Na upit kako u sebi nosi dalmatinske korijene, te smatra li da je njegov talent, ali i želja za pjevanjem možda i rezultat tih ”morskih” gena, Tomislav odgovara:

– Otac mi je rođeni Dalmatinac od Zadra, točnije iz Škabrnje. I mislim da mi to genetski dosta pomaže kod tog dalmatinskog izražaja u glazbi i pjevanju. I posebno volim izvoditi taj prekrasni dalmatinski izražaj u njihovim melodijama. Odrastao sam na različitim vrstama glazbe, a najviše me ipak vodila domaća zabavna glazba. Uzori su mi uvijek bili domaći popularni pjevači kao što su Mate Mišo Kovač, Zlatko Pejaković, Kićo Slabinac, Novi Fosili i Oliver Dragojević, a poseban uzor bio mi je dalmatinski slavuj Mladen Grdović te Tomislav Bralić i klapa Intrade s kojima maštam jednog dana snimiti zajednički glazbeni duet – rekao nam je Škara, koji sanja o nastupu na Splitskom festivalu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!