[FOTO] Na jednom mjestu 60 izlagača i posjetitelji iz čitave kontinentalne Hrvatske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

LIPIK – Tradicionalni Uskršnji sajam u Lipiku, koji je nakon dvogodišnje stanke održan 10. travnja na Trgu hrvatskih branitelja, pokazao je kako je ovo zasigurno jedna od najvećih sajamskih manifestacija ovog tipa u široj okolici.

Kvalitetna ponuda s mnoštvom zabave za sve dobne skupine, kako Lipika, tako i susjednih gradova te brojne posjetitelje – sve to bio je ovogodišnji Uskršnji sajam u Lipiku.

Na sajmu je sudjelovalo više od 60 izlagača, a u ponudi su se mogle vidjeti razne rukotvorine s uskrsnim motivima, suveniri, dječje igračke, nakit, pletiva i narodni vez, cvijeće i drugo ukrasno bilje, brojni jestivi proizvodi – od mednih proizvoda, kolača, pekmeza, prirodnih sokova pa sve do kupinovog vina, zaista se mnogo toga moglo degustirati, ali i kupiti. Od domaćih izlagača pa sve do onih iz šire regije, u Lipik su došli proizvođači s područja čitave kontinentalne Hrvatske.

U prigodnom programu nastupili su mališani iz Dječjeg vrtića „Kockica“, učenici Osnovne škole „Lipik“, plesni klub „Dolce“ i Mažoretkinje grada Lipika.

Osim igranja u Zekogradu, koji je ponudio razne igre te poligone za vježbanje i zabavu, veliko zanimanje za djecu i ove je godine probudila potraga za skrivenim pisanicama, ali i maskota Uskršnjeg zeca i velike mrkve koja su animirale posjetitelje na čitavom prostoru na kojem se sajam odvijao.

Uz cjelodnevnu glazbenu podlogu, posjetitelji su se mogli provozati turističkim vlakićem, fijakerom Državne ergele Lipik ili se pak zabaviti u lunaparku. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!