Bjelovarski CUK otkriva tajne izrade keramike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kako obraditi glinu, oblikovati ju i od nje stvoriti pepeljaru ili umjetničko djelo? Sve te tajne keramike se otkrivaju na radionici izrade predmeta od gline Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar. Svoje znanje spremno dijele Maja Sočec i Sonja Belamarić koje su, zanimljivo, svoj put s glinom počele prije tri godine upravo na radionici u tadašnjem bjelovarskom Pučkom otvorenom učilištu, a sada same na istom mjestu predaju to umijeće. Želja im je svoju ljubav prema keramici proširiti.

-Keramika je zahvalna tehnika u kojoj čovjek odmori i dušu i tijelo, postane kreativan i zadovoljan kada nešto napravi. Radimo i uporabne i ukrasne predmete tako da uživam – opisuje razloge koji su je privukli keramici Belamarić.

Sonja Belamarić i Maja Sočec

Uživa i polaznica radionice, nastavnica likovnog Vlatka Ileković kojoj je keramika kroz smijeh kaže usud.

Vlatka Ileković

-Prvo me je u mom poslu privuklo što smo dobili peć u školi, pa sam silom prilika krenula u to da iskoristimo taj poklon koji smo dobili, a kada smo krenuli raditi prvo su se oduševila djeca, a onda i ja – kaže Ileković.

Raduje se, kaže Ileković, što će sada naučiti više, ali i što je sada ona s druge strane školskih klupa i što je umjesto učiteljice učenica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!