Puno je razloga za svratiti i vratiti se u Kanou – ugodan ambijent, vrhunske pizze i ćevapi kakvih nema nadaleko!
ROVIŠĆE – Vrhunska hrana, ljubazno i stručno osoblje i odlična atmosfera. Upravo tako mještani Rovišća opisuju bistro i pizzeriju Kanoa, jedini ugostiteljski objekt te vrste u svojoj općini. No, ne hvale Kanou samo Rovišćani. Gosti onamo stižu iz Bjelovara i drugih mjesta u okolici, a česti su gosti i ljudi na proputovanju.
-Nalazimo se na dobroj lokaciji, uz državnu cestu, pa često na ručak k nama svrate ljudi koji samo prolaze kroz Rovišće. Posebno nam je drago kad se vrate – pričaju nam u poznatoj pizzeriji.
A razloga za svratiti i vratiti se u Kanou je mnogo. Iz bogate ponude gosti mogu odabrati vrhunske pizze, hamburgere, sendviče, lignje, razna jela sa roštilja. Pritom se posebno pazi na kvalitetu namirnica.
-Namirnice od kojih pripremamo naša jela su svježe i provjerene kvalitete. Imamo stalne dobavljače u koje imamo povjerenje. Dio lepinja radimo sami, a dio nabavljamo od manjeg dobavljača iz Zagreba. Meso za ćevape, po kojima smo nadaleko poznati, također nabavljamo u Zagrebu, a većinu ostalog u Bjelovaru – otkriva Markešić.
Zahvaljujući dobroj organizaciji, rovišćanska Kanoa uspjela je bez velikih turbulencija proći izazovno razdoblje pandemije i lockdowna, i to prvenstveno zahvaljujući dostavi.
-Nije bilo jednostavno, no preživjeli smo. Koristili smo državne potpore i izvukli se. Trenutno je u lokalu devetero zaposlenih. Drago mi je što se stvari vraćaju na staro i što ponovno možemo uslužiti goste u objektu. Ponovno smo počeli organizirati domjenke, naravno sve u skladu s epidemiološkim mjerama. Klasičan catering nemamo, no često imamo veće narudžbe, i izvan Rovišća, kada dostavljamo hranu – kažu u Kanoi.
Najveća gužva u Kanoi vlada nedjeljom, dijelom i zbog toga što tada ne radi gotovo niti jedna pizzerija iz Bjelovara. A kako je Rovišće od županijskog središta udaljeno svega desetak minuta vožnje automobilom, Bjelovarčanima nije teško zbog kvalitetnog obroka uputiti se u susjednu općinu.
-Radimo sve dane u godini, osim na Božić, Uskrs i Novu godinu od 7 do 23 sata, dok je kuhinja otvorena od 10 do 22. Ako se slučajno i dogodi neka promjena, goste o tome obavještavamo na Facebooku i Instagramu, gdje smo vrlo aktivni – poručuju iz Kanoe.