[FOTO] CUK svoje polaznike vodi u Italiju, doznajemo tko kreće u svoju europsku avanturu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Od 14. do 19. listopada širom svijeta obilježavaju se Dani Erasmusa (#ErasmusDays), a Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar ponosno sudjeluje u obilježavanju ovog tjedna. Ustanove i organizacije koje provode Erasmus+ projekte predstavljaju svoja postignuća, a CUK, nositelj prestižne Erasmus akreditacije, ističe se svojim doprinosom međunarodnoj suradnji i programima mobilnosti.

Erasmus akreditacija, dodijeljena CUK-u za petogodišnje razdoblje, potvrđuje sposobnost ove institucije da provodi visokokvalitetne projekte cjeloživotnog učenja i mobilnosti unutar EU. „Ova akreditacija pruža našim polaznicima priliku za stjecanje međunarodnog iskustva koje značajno doprinosi njihovom osobnom i profesionalnom razvoju,“ izjavila je ravnateljica Ivana Hrpalo.

Trenutno je u fokusu program učenja talijanskog jezika, kroz koji će polaznici imati priliku sudjelovati u grupnoj mobilnosti u Italiji. Polaznici će uz financijsku potporu Erasmus+ programa usavršavati jezik i uroniti u talijansku kulturu. „Takve međunarodne mobilnosti iznimno su korisne za naše polaznike jer im omogućuju stvarno iskustvo jezika u njegovom prirodnom okruženju,“ dodala je Hrpalo.

CUK već dvije godine uspješno organizira Erasmus mobilnosti. U sklopu projekta VolIta, partner im je bila ustanova Il Sicomoro iz Italije, dok je u projektu Eko jezik ostvarena suradnja s Conservatoire des Légumes Anciens du Béarn iz Francuske. Ova partnerstva omogućuju razmjenu znanja i iskustava, donoseći ogromne koristi kako CUK-u, tako i polaznicima.

U sklopu Erasmus programa, CUK je bio nositelj i projekta eOdrasli, usmjerenog na digitalnu pismenost osoba starije životne dobi, u suradnji s Ljudskom univerzom Lendava.

CUK se također može pohvaliti bogatom mrežom suradnji diljem Europe, što je vizualizirano kroz kartu Europe u njihovim prostorijama, na kojoj su označene sve zemlje s kojima su ostvarili suradnju putem EU projekata.

Ključ uspjeha CUK-a u realizaciji svih ovih projekata leži u njihovom izvrsnom projektnom timu. Na čelu s ravnateljicom Ivanom Hrpalo, tim marljivo radi na prijavi i provedbi projekata u sklopu Erasmus+ programa, omogućujući polaznicima jedinstvena iskustva učenja i mobilnosti.

Erasmus programi obuhvaćaju širok spektar područja cjeloživotnog učenja, a za CUK Bjelovar to predstavlja izvanrednu priliku da kroz suradnje i projekte ponudi polaznicima bogatiju razinu obrazovanja i iskustava.

Kroz razne aktivnosti, CUK omogućava sudionicima ne samo stjecanje novih znanja, već i povezivanje s različitim kulturama i zajednicama širom Europe. Ova iskustva obogaćuju osobni i profesionalni razvoj, potičući polaznike da postanu aktivni članovi društva i da se s povjerenjem suočavaju s izazovima modernog svijeta.

Tijekom #ErasmusDays manifestacije, CUK će kroz razne aktivnosti i događanja predstaviti svoja postignuća te pozvati zainteresirane na upis u program talijanskog jezika, s nastavom koja počinje krajem listopada ili početkom studenog. Polaznici će imati priliku sudjelovati u budućim Erasmus+ mobilnostima, uz sufinanciranje troškova.

Za više informacija o upisima i događanjima tijekom #ErasmusDays, posjetite službene kanale CUK-a Bjelovar.

[


PODIJELI S PRIJATELJIMA!