[FOTO] U Ljetnoj školi robotike mališani pokreću svoje prve robote: Ovo su njihovi dojmovi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Lego kockicama mališani oživljavaju maštu, dok djeca u IV. OŠ Bjelovar, u kojoj se ovog tjedna održava Ljetna škola robotike, programiraju svoje prve robote. Uz Lego radionicu, nude se i radionice Arduina, humanoidnih robota, Micro: bita i dronova, pružajući djeci priliku za izradu raznovrsnih robotskih modela.

Predsjednik Udruge informatičara BBŽ-a i voditelj Lego radionice Branko Raičković istaknuo je što to djeca izrađuju.

-Sastavljaju unaprijed zadatak prema vlastitoj kreaciji, što znači da nemaju nacrt ni nikakav predložak, već je njihova mašta na prvom mjestu – ističe Raičković.

Polaznik ljetne škole robotike Matej ne skriva svoje samopouzdanje i zasigurno se nalazi na pravom mjestu da pokaže ono što zna.

-Dobar sam u tome jer, kada je riječ o konstrukciji, odlično se snalazim. Također sam vrlo vješt u spajanju različitih dijelova – kaže Matej.

Ivan ističe Lego radionicu kao svoju najdražu te s oduševljenjem opisuje što su on i prijatelj izradili.

-Moj prijatelj i ja smo sada napravili bunker koji se može dizati i robotsku ruku smo napravili. Izradili smo puno zupčanika i guma pa možemo raditi razne stvari. Upoznao sam puno djece na školi robotike i jako mi se sviđa – pojašnjava Ivan.

Lora, jedina djevojčica među dječacima na ovoj Lego radionici, podijelila je što izrađuje i objasnila zašto je tako dobra u ovim aktivnostima.

-Jako mi se sviđa kada sastavljamo hvataljke i ruke koje se pokreću. Dobra sam u tom jer kada radimo informatiku u školi, već znam puno toga i učitelji me stalno pohvaljuju – zadovoljna je Lora.

Djeca s ovih radionica odlaze sretna i ispunjena, stekavši vrijedno znanje i vještine iz svijeta tehnologije koje će im sigurno koristiti u budućnosti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!