[FOTO] Češka obec gostovala u dva češka grada, publika oduševljena nastupima Bjelovarčana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Od 9. do 11. kolovoza, članovi Češke obeci Bjelovar gostovali su u Češkoj, na manifestaciji 62. Chodská hyjta u Mrákovu i na manifestaciji Chodské slavnosti u Domažlicama.

 

Nastavak je to uzajamne suradnje s folklornim društvom Mrákov i mjestom Domažlice. Bjelovarčani su u Češkoj svoj rad predstavili kroz nastup članova velike folklorne skupine Srdečko uz pratnju glazbene skupine i vokalne skupine Rozmarinke. Češkoj obeci su se na putu pridružili i predstavnica Grada Bjelovara, Jasna Grgić Škaurin, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, zdravstvo, socijalnu skrb i opće poslove te kao predstavnik Bjelovarsko – bilogorske županije, Boris Abramović, predsjednik Zajednice kulturno – umjetničkih udruga BBŽ-a.

 

Bjelovarčane je u Domažlicama ugostio gradonačelnik, a susret je protekao u predivnom okruženju, razmijeni poklona i iskustava, kao i prisjećanju na nedavna druženja u Bjelovaru. Bez obzira na visoke temperature, oba nastupa odrađena su besprijekorno, što je potvrdila i publika, nagradivši članove Češke obeci velikim pljeskom. Prije samog povratka kući, Bjelovarčani su gostovali na misi u Crkvi sv. Vavřince u Mrákovu i potom posjetili grad Plzeň, obišli tamošnju pivovaru The Pilsner Urquell Brewery, Muzej piva, plzensko podzemlje, a ukazala se prilika i za degustaciju češkog piva Pilsner.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!