Od četrdesetak dječjih igrališta u nadležnosti Komunalca, do sada ih je obnovljeno pola

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na području Bjelovara uspješno napreduje uređenje dječjih igrališta koja su sada u nadležnosti bjelovarskog Komunalca. Inače, Komunalcu je povjereno da brine o četrdesetak igrališta, koliko ih se nalazi u gradu i okolici. Koliko ih je obnovljeno, a koja igrališta tek trebaju doći na red, zna član Uprave Komunalac Josip Heged.

– Sada možemo reći da smo obnovili 18 dječjih igrališta. Moram naglasiti da su bila u dosta lošem stanju te imala različita oštećenja. Trenutačno obnavljamo 19. igralište, a do sada smo obnovili igrališta u Zvijercima, u Ulici Jakova Gotovca, kod Omladinskog doma, u Baranjskoj ulici, u Franjevačkoj ulici, u Ulici Lavoslava Ružićke, u naselju Alojza Stepinca, u Gornjim Plavnicama, u Cvjetnoj ulici, u Ulici Mate Lovraka, u Brezovcu te na Trgu hrvatskih branitelja gdje je bilo dosta posla – kaže Heged.

Igrališta su obnovljena i na Trgu Antuna Gustava Matoša, Šetalištu doktora Ivše Lebovića, u Stančićima, Boriku te Hrgovljanima. Svi poslovi uglavnom su se svodili na popravak sprava.

Radovi na spravama

– Poslovi se u pravilu svode na popravak klackalica, ljuljački, zamjeni metalnih dijelova, varenju nekih metalnih pukotina, bojanju drvenih klupa. Inače, obnova klupa za sjedenje u dječjim igralištima zahtjeva dosta posla, a na neka igrališta smo se morali i vratiti jer je u međuvremenu opet došlo do oštećenja. Očekujemo da ćemo do kraja godine uspjeti popraviti oštećenja na svim dječjim igralištima – navodi.

Temeljno je pregledana svaka sprava, ali, kako ističe Heged, niti na jednom igralištu situacija nije bila prekritična.

Za obnoviti i urediti još je ostalo 20-ak dječjih igrališta.

– Molim građane da budu strpljivi. Prvo idemo tamo gdje je situacija najkritičnija ili gdje se nešto u međuvremenu oštetilo. Onda moramo promijeniti plan kako bi ta igrališta bila u funkciji – rekao je Heged.

Pohvala za građane

Heged pohvaljuje građane jer su u većini ipak oni koji čuvaju igrališta ili dojave ako primijete neki kvar.

– Zaista građani koji dovedu djecu čuvaju igrališta i ponašaju se odgovorno, savjesno i jave nam kada vide neko oštećenje. Na tome im zahvaljujem. Nažalost, do sada smo imali problema samo s vandalima koji rade nered i oštećenja. To je neprihvatljivo, ali dio naše svakodnevice – zaključuje.

Osim popravaka, treba napomenuti da bjelovarski Komunalac prema rasporedu kosi sva dječja igrališta u svojoj nadležnosti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!