Članovi Streličarskog kluba „Kuna“ Pakrac uspješni na natjecanju u Prelogu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Članovi Streličarskog kluba „Kuna“ Pakrac sudjelovali su 7. srpnja na natjecanju WA 900 Draško Mihinjač – Zlatna strijela Preloga, koje se održalo kod malenog mjesta Otok u blizini Preloga. Ovo je bilo jubilarno 30. izdanje natjecanja te šesto po redu koje se održava, kako je istaknuto, u spomen na velikog prijatelja, čovjeka, streličara i suca Draška Mihinjača.

Postavljeni državni rekordi

Natjecanje se odvijalo tako da se pucaju tri različite udaljenosti, ovisno o stilu luka, a zbrajali su se rezultati sa svih udaljenosti. Četvorica članova SK „Kuna“ postigli su izvanredne rezultate. Ekipa u sastavu Dario Marošević, Igor Krušić i Tomislav Nemet postavila je četiri nova državna rekorda u kategoriji tradicionalnog luka. Dario Marošević dodatno je postavio dva nova individualna državna rekorda.

Natjecanje je bilo izjednačeno, što potvrđuje podatak da su Dario Marošević i Igor Krušić u apsolutnoj kategoriji imali isti broj bodova, ali je Dario imao dvije desetke više.

Nakon službenog dijela natjecanja, održane su borbe za Zlatnu strijelu Preloga. U ovoj disciplini pravo nastupa imaju četiri natjecatelja s najviše bodova u apsolutnoj kategoriji. Gađalo se jaje na najkraćoj udaljenosti iz kvalifikacija. U finalu su se susreli Dario Marošević i Igor Krušić, a Dario je bio uspješniji te je osvojio Zlatnu strijelu.

Osvojene nove medalje

Natjecanje se odvijalo po izuzetno vrućem vremenu na terenu NK Otok kod Preloga. Članovi SK Kuna osvojili su i nekoliko medalja: Dario Marošević prvo mjesto u kategoriji tradicionalnog luka veterani, Tomislav Nemet treće mjesto u istoj kategoriji, Igor Krušić prvo mjesto u kategoriji tradicionalnog luka seniori te Zoran Petrović drugo mjesto u kategoriji golog luka veterani. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!