[FOTO] Bjelovar dobiva turistički kompleks iz snova, pogledajte kako će izgledati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što je Grad Bjelovar dobio 17 milijuna eura za izgradnju termalnog bazenskog kompleksa u Velikom Korenovu, Grad je paralelno posljednje dvije godine radio i na projektu Garden House koji će se nalaziti neposrednoj blizini Termi.

– Ono podrazumijeva malo turističko naselje s 35 apartmana, ugostiteljskom ponudom, biološkim bazenima i različitim drugim turističkim zanimljivostima. Za idejno rješenje su poslužili elementi tradicije bilogorskog kraja, stara kuća, štagalj, kukuruzana – kazao je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, dok je projektant Matija Novak iz tvrtke Flet d.o.o. otkrio detalje ovog projekta.

– Za koncept samog naselja poslužili su elementi tradicijskog graditeljstva. Tako je štagalj postao recepcija, odnosno restoran s 30 do 40 mjesta. Stara kuća postala je apartman s četiri zvjezdice, a kukuruzana studio apartman s tri zvjezdice. Predviđeno je 15 apartmana i 20-ak studio apartmana. Ovim projektom predviđeni su i umjetno jezero i brdo s istočne strane kako bi se zaklonio pogled prema postojećim gospodarskim objektima. Što se tiče mirisa, oni se mogu neutralizirati poljem lavande. Tu su i različiti popratni sadržaji kao što su senzorni vrt, dva biološka bazena, teatar na otvorenom, šetnice, dječja igrališta, mjesta za roštilj… – kazao je Novak dok je financijsku konstrukciju pojasnila Andrea Posarić, gradska pročelnica Odjela za ITU mehanizam.

– Procijenjena vrijednost ovog projekta je oko 6,6 milijuna eura, iz ITU mehanizma se očekuje sufinanciranje od 85 posto vrijednosti, odnosno 5,6 milijuna eura, a preostalih 15 posto će osigurati Grad Bjelovar. Predviđeno trajanje projekta je oko tri godine, sama gradnja mogla bi trajati oko dvije godine, a radi se na tome da se toplice i Garden House izgrade paralelno – istaknula je Posarić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!