Jedna važna cesta dobiva novo ruho, a zapadna obilaznica još uvijek je samo u planu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sjeverna obilaznica od kružnog toka u Predavcu sve do spoja s Letičanima uskoro će dobiti „facelifting”. Hrvatske ceste pokrenule su postupak javne nabave vrijedan 2,5 milijuna eura bez PDV-a, a riječ je o obnovi postojećeg kolnika državne ceste u duljini od 8,6 kilometara. Radovi će započeti nakon odabira najpovoljnijeg izvođača i uvođenja u posao, a rok za dovršetak radova je šest mjeseci, odgovorili su na naš upit iz Hrvatskih cesta.

Zanimalo je i nas je i u kojoj je fazi dovršetak takozvanog „bjelovarskog prstena” koji bi napokon u cijelosti omogućio da kamioni više ne prometuju centrom grada. Iz Hrvatskih cesta su nas podsjetili da su sjeverna (DC 28), istočna (DC 548) i južna (DC 548) obilaznica već izgrađene, a da je u planu i izgradnja zapadne obilaznice.

Zapadna obilaznica započinje na raskrižju državnih cesta DC 43 (Đurđevac – Ivanić Grad) i DC 548 kao nastavak izgrađene južne obilaznice, zatim prolazi zapadno od naselja Stare Plavnice i Hrgovljani i veže se na sjevernu obilaznicu DC 28 (Gradec – Veliki Zdenci). Navedeni sustav obilaznica bit će povezan s brzom cestom DC12 Vrbovec-Bjelovar-Virovitica novom spojnom cestom od Starih Plavnica do čvora Gudovac, napominju iz Hrvatskih cesta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!