Maleni Marcelo iz Uljanika prva je ovogodišnja beba rođena u pakračkom rodilištu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dežurni tim rodilišta Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana na čelu s liječnicima Igorom Šketom i Alenom Dumančićem 2. siječnja u 8:30 sati porodio je malenog Marcela Bokonju, koji je nakon poroda imao 3720 grama i 50 centimetara. Obitelj Bokonja inače živi u Uljaniku, naselju na području grada Garešnice, a Marcelo im je treće dijete.

S obzirom na to da je Marcelo i prvo dijete rođeno u novoj 2023. godini u pakračkom rodilištu, ali i u Požeško – slavonskoj županiji, majku Antonelu i prvu ovogodišnju bebu, posjetio je dožupan Ferdinand Troha u pratnji ravnateljice pakračke bolnice Marine Major.

Ovom je prigodom dožupan bebinim roditeljima uputio iskrene čestitke te ih darivao s cvijećem i prikladnim poklonima u vidu financijske podrške u iznosu od 300 eura.

– Drago mi je da je maleni Marcelo rođen u pakračkoj bolnici kao prvorođeni u našoj županiji. Premda njegovi roditelji ne žive na području naše županije, vidljivo kako je pakračka bolnica značajna ne samo za ovaj dio naše županije, nego i mnogo šire – istaknuo je dožupan Troha.

U rodilištu OŽB Pakrac rađaju se djeca s područja nekoliko županija, uz Požeško-slavonsku i nekoliko susjednih županija oko pakračko-lipičkog područja, a rodilište od 2011. godine nosi status “Rodilište-Prijatelj djece”.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!