Bravo! Bjelovarčanka Klara Končar prva na rang listi Hrvatskog stolnoteniskog saveza

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Posljednji turnir jesenskog dijela koji se boduje za rang listu HSTS-a održan je u Varaždinu na memorijalnom turniru Mirko Abramović. Turnir je okupio oko 700 natjecatelja, osim najboljih hrvatskih stolnotenisača nastupili su i natjecatelji iz Irana, Srbije, Ukrajine i Slovenije.

Bjelovarski stolnotenisači nastupili su od najmlađih do seniorki ( Grgić Ivana, Dolenec Matea, Špoljar Sara i Lana, Kukolj Anja, Pajić Marko, Končar Klara, Tomić Andrej, Jurković Lana), sa zapaženim rezultatima. U kategoriji seniorki Grgić Ivana u vrlo jakoj konkurenciji plasirala se u 1/8 finala gdje je poražena od Franović Karle iz Varaždina rezultatom 3/1. Vrlo dobar turnir odigrala je i Anja Kukolj gdje je za plasman u 1/4 finala pobijedila Slovenku Tiu Rudolf rezultatom 3/2. Susret koji je trajao otprilike 75 minuta govori podatak da je poen na 10/9 u petom setu trajao 4 minute. Anja je u 1/4 finala poražena od igračice Zagrebačke Mladosti Gojković Neve. Kadetkinja Špoljar Lana nakon nekoliko neuspjeha plasirala se u 1/16 finala.

Mukotrpan rad cijelo ljeto i tijekom sezone okrunila je mlađa kadetkinja Klara Končar osvajanjem prvog mjesta. Klari je jedino problem stvarala Vujasinović Nera iz Požege, gdje je hvatala zaostatak 2/1 ali na kraju ipak uspješno slavila 3/2. U polufinalu i finalu sa glatkih 3/0 pobijeđene su Schweigert Julija (Donji Miholjac) i Oslaković Viktorija (Jastrebarsko).

Prvim mjestom Končar Klara je napravila skok na rang listi sa četvrtog na prvo mjesto, gdje se iduće godine očekuju nastupi za reprezentaciju Hrvatske u mlađim kadetkinjama. Najmlađi kadet Tomić Andrej zaustavljen je u 1/8 finala od Slovenca Plajnšek Jakoba. Do kraja godine Bjelovarske stolnotenisače očekuju još natjecanja superlige za seniorke, 2 liga za seniore gdje momčad trenutno zauzima prvo mjesto i kadetska liga također ekipa trenutno zauzima prvo mjesto.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!