Frajer u Kapeli napuhao 2.8 promila. Kakvu kaznu će mu sud ‘odrezati’?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su s ciljem smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica tijekom proteklog vikenda od 28. do 30. listopada nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

U provedenom pojačanom nadzoru ukupno su utvrdili 144 prometna prekršaja – naveli su.

-11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,75 g./kg., izmjerena kod 56-godišnjeg vozača u Kapeli
-15 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je u Garešnici i ona je iznosila 97 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 60 km/h,
-58 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa (uračunati rezultati od akcije),
-8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela (uračunati rezultati od akcije) tijekom upravljanja vozilom te
-52 ostala prekršaja.

Pet prometnih nesreća

Dodatno su policijski službenici na području policijske uprave u petak 28. listopada od 9 do 12 sati proveli pojačani nadzor prekršaje nepropisnog korištenja mobitela u vožnji te ne korištenja sigurnosnih pojaseva.
U nadzoru su utvrdili ukupno 47 prekršaja, od čega je njih 42 bilo u skladu s akcijom. Kontrolirana su 87 vozila, a utvrđeno je šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji te 36 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa.

U navedenom razdoblju na prometnicama PU bjelovarsko-bilogorske dogodilo se pet prometnih nesreća, četiri s materijalnom štetom od čega dvije na garešničkom te po jedna na bjelovarskom i grubišnopoljskom području. Jedna prometna nesreća s jednom lakše ozlijeđenom osobom dogodila se na bjelovarskom području.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!