Turističko ugostiteljska škola Bjelovar osvojila tri medalje na najvećem natjecanju škola u Europi!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Fantastične vijesti stigle su iz Italije. Naime, četvero učenika Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar  sudjelovalo je na međunarodnoj godišnjoj konferenciji i natjecanju u organizaciji AEHT-e, europskog udruženja turističkih škola, u partnerstvu s Regionalnim centrom kompetencija iz Zaboka ReCeZa. Pripreme za natjecanje trajale su mjesecima, učenici su se marljivo pripremali i 17.10. otputovali su u Senigalliju u Italiji odakle su se vratili s tri medalje.

Marko, Marija, Elena i Dorijan pokazali su da se rad i trud uvijek isplati

Elena Jaušić iz 4.a razreda je sa svojom partnericom Matilde iz Portugala nastupila u srijedu u disciplini Front Office. Obje su odlično odradile svoje zadatke na recepciji. Mentorice Jasmina Damjanović i Vedrana Viljevac Barić gledale su njezin nastup i ocijenile ga kao nastup vrijedan medalje.

Dorijan Kliček iz 3.c razreda je sa svojom partnericom Macchijom iz Italije također nastupao u srijedu u disciplini Culinary Art, ali bez austrijanke Sophie, treće članice tima koja je odustala od natjecanja u posljednjem trenutku, no odradili su svoje zadatke i mentor Igor Grgić bio je jako ponosan na Dorijana i njegov rad.

Marko Đipalo iz 3.e razreda natjecao se s Nizozemkom Liraysom u disciplini Barista. Učenici su nastupili u četvrtak, napravili su četiri vrste kave, od kojih je jedna bila iz dodatne kategorije Smoked Coffee. Izuzetno zadovoljan njihovim nastupom bio je Markov mentor Bojan Mušić.

Marija Markovinović iz 3.a nastupala je posljednja, u četvrtak, u disciplini Tourist Destination. Marlene iz Austrije, Giovanni iz Italije, Berke iz Cipra i Marija osmislili su turistički proizvod na temu Gastronomy and Art, kontaktirali su ih vodeći i svjetski poznati food influenceri i čestitali im na izvrsnoj ideji. Marija je vladala pozornicom, sjajno izlagala svoju prezentaciju i pokazala zavidnu razinu znanja i vještina o turizmu. Mentorice su joj čestitale na odličnom nastupu, kao i suci pred kojima je bila teška odluka.

Zasluženi izlet

U petak su svi mentori i učenici otišli na zasluženi odmor i izlet u San Marino, te navečer prisustvovali završnoj gala večeri i proglašenju pobjednika.

Već u prvoj disciplini, učenik Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar Marko Đipalo, okitio se brončanom medaljom. Slijedila je Marija Markovinović koja je osvojila srebrnu medalju, pa Elena Jaušić s osvojenim srebrom, te Dorijan Kliček s odličnim 4. mjestom.

Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar kući donosi tri medalje s najvećeg međunarodnog natjecanja za učenike turističkih škola Europe, što je najbolji uspjeh od svih hrvatskih škola ove godine, a u konkurenciji od 400 učenika, od kojih su neki i studenti na višim školama i učilištima.

Nastavnica engleskog jezika Jasmina Damjanović imala je također važan zadatak – na Općoj skupštini predstavila je Turističko-ugostiteljsku i prehrambenu školu Bjelovar i projekte u kojima sudjeluju. Nakon skupštine, dogovorena su potencijalna partnerstva sa školama iz inozemstva te sudjelovanje na natjecanjima koje škola organizira ove godine.

Ponosni mentori zahvaljuju na pruženoj prilici i vjeruju da će nastaviti pobjednički niz sljedeće godine u Vilniusu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!