Djeca u garešničkom vrtiću uživaju u svom svemirskom kutiću!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Mališani Dječjeg vrtića Maslačak u Garešnici pravi su sretnici jer na raspolaganju im stoji projekt nazvan “Svemirski vrtić”. Naime, Garešnički vrtić planira steći status stručno–razvojnog centra te prvog hrvatskog svemirskog vrtića senzorne integracije pa je ideja o svemirskom vrtiću bila prava odluka. Od kuda svemirska tematika u vrtiću, zna Margareta Miloš, idejna začetnica popularnog Garešničkog infinitiy festivala te ujedno knjižničarka u garešničkoj Srednjoj školi August Šenoa.

– Uzeta je svemirska tematika na poticaj Udruge Sferia Garešnica zato što pokraj vrtića imaju Apollo park koji je posvećen Mikeu Vuceliću koji je bio jedan od vodećih ljudi NASA-inog svemirskog programa. Zamišljeno je da svemirski vrtić bude koncentriran na senzornu integraciju djece – kađe Miloš.

U tom duhu formiran je prvi svemirski kutić.

– Formiran je prvi svemirski kutić u prostoru skupine Bubamara u matičnom vrtiću. Uglavnom je napravljen od pedagoški nestrukturiranog materijala koji je u vještim rukama djece i odgojiteljica postao svemirska postaja s istraživačkim centrom za istraživanje zvuka, svjetlosti, boja i različitih struktura čime se potiče kompletan senzomotorički razvoj djece – dodaje.

Malo je reći da su djeca svemirski kutić prihvatila s oduševljenjem.

– Djeca su izvrsno prihvatila kutić. Rado u njemu borave, igraju se, istražuju svim osjetilima i prikupljaju nove spoznaje te nova iskustva – rekla je Miloš.

Od jeseni se planira takozvane svemirske aktivnosti uvesti u sve vrtićke skupine u sva četiri vrtićka objekta. Tako će svi moći uživati u čarima koje se kriju i izvan naše zemaljske kugle. Bit će tu i lijepih gostovanja.

– Krajem ožujka nam dolazi jedna od vodećih hrvatskih astrofizičarki Vernesa Smolčić. Ona će održati predavanje i prezentaciju za djecu i roditelje starijih skupina. Iza toga, krajem travnja dolazi Vibor Jelić, fizičar s instituta Ruđer Bošković koji će održati predavanje i radionicu za petogodišnjake – zaključuje Miloš.


FOTO: Garešnica infinitiy festival


PODIJELI S PRIJATELJIMA!