Marko (11) među najboljim je tenisačima svoje generacije! Cilj mu je ući u top 20 na svijetu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Marko Novaković, 11-godišnji je dječak iz Daruvara i član daruvarskog Teniskog kluba Feniks. Veliki izuzetak ovog dječaka je taj što Marko s ponosom nosi titulu drugog najboljeg hrvatskog tenisača u kategoriji dječaka do 12 godina starosti. Potvrdio je svoju titulu Marko u čak dva navrata, prvog dana ove godine pojavio se na drugoj poziciji liste Hrvatskog teniskog saveza u svom uzrastu, a onda je tjedan dana kasnije istu poziciju zauzeo i na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske, održanom na terenima Zagrebačkog Velesajma. Marko je tenis počeo igrati sa samo šest godina.

– Svidio mi se tenis jer ne volim timske sportove, draže mi je ovisiti sam o sebi. Nakon titule koju sam dobio, imam još veću motivaciju da budem još i bolji – kaže Marko.

Svoje znanje, osim na treninzima, Marko je stjecao i na brojnim natjecanjima.

– Bio sam na puno natjecanja, više ih ni ne znam. Bio sam na četiri europska natjecanja, Čakovcu, Prijedoru, Banja Luci, Krškom. U Krškom mi je bilo lijepo, tamo sam bio s trenerom Željkom, bili smo na državnim prvenstvima i na puno turnira, skoro smo svaki vikend išli na turnire – kaže Marko.

Da je Marko doista vrijedan i ambiciozan dječak dokazuje njegova izjava koju smo pronašli na Facebook stranici kluba u kojem Marko trenira. Naime, Marko je rekao kako želi biti među 20 najboljih tenisača na svijetu.

– Još uvijek mi je to cilj, zapravo da budem i još bolji od toga. Od svih tenisača najviše volim Rafaela Nadala zato što, po meni, igra tenis kakav nitko ne igra. Jako puno po terenu trči i zato mi je najbolji – kaže Marko.

Trenira Marko svaki dan osim utorkom kada ima kondicijske vježbe.

– Treniram po dva sata, ili treniram u grupi ili sam s trenerom – dodaje.

Moramo naglasiti da je spomenuti glavni trener Željko Varga, Markov stric što je, priznaje nam Marko, velika prednost.

– Jako smo si dobri, a ne moramo ga plaćati što je još bolje. Ne moramo još na to trošiti novac – rekao je Marko.

Same riječi pohvale trener ima za svog nećaka s kojim redovito predano radi.

– Marko je jedno prekrasno dijete, a sa sportskog aspekta posebno, mogu reći same pohvale. Punim srcem je u tenisu i jako voli tenis, daje se u svakom treningu, ali i na turnirima. Marko ima dosta treninga što je ogroman broj ponavljanja elementarnih udaraca. Tu ga stvarno moram pohvaliti. Za ostvarivanje njegovih dobrih rezultata ključna je predanost, mislim da je tu ispred svoje generacije i konkurencije – kaže Varga.

Komentirao je trener Varga i Markovu izjavu da jednoga dana želi biti među 20 najboljih na svijetu, pa čak i bolji od toga.

– Drago mi je što Marko tako visoko postavlja ljestvicu jer u životu je to tako, što višlje postavimo letvicu, to ćemo višlje skočiti. Ne usudim se uopće puno komentirati njegove ambicije koje su visoke. Ono što je meni važno je da je Marko spreman dati punog sebe u ostvarenje svojih ciljeva – kaže Varga.

Možda ćemo se i mi u budućnosti pohvaliti da smo razgovarala s dječakom koji je sanjao biti najbolji na svijetu.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!