“Šef šeikova” kupio je engleski Newcastle, 14 je puta bogatiji od vlasnika Man Citya

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Saudi Arabia Public Investment Fund, na čijem je čelu “šef šeikova” – Mohammed Bin Salman, kupio je engleski klub Newcastle United i visoko postavio ljestvicu u novčanom nadmetanju bogatih vlasnika nogometnih klubova.

Mohammed Bin Salman “težak” je 377 milijardi eura, a s tim je iznosom daleko iza sebe ostavio šefove Manchester Citya – šeika Mansoura (27 milijardi eura) i PSG-ovog Nasser Al-Khelaifija.

Prvi, a možda i jedini problem nove vlasničke strukture legendarnog engleskog kluba bit će financijski fair-play, ali ako su drugi pronašli rješenje, zašto ne bi i Newcastle. Navijači kluba slave jer su se riješili omraženog bivšeg predsjednika Mikea Ashleyja, a novi vlasnik – ranije spomenuti saudijski konzorcij na čijem je čelu princ Mohammed, dolazi za oko 355 milijuna eura.

– Da sam u upravi bilo kojeg drugog kluba Premiershipa bio bih zabrinut jer se radi o najbogatijem, “najdubljem” i najsuvremenijem fondu na svijetu. Uz Manchester City i PSG bit će “glavni igrači” na tržištu, moći će promijeniti izgled svjetskog nogometa kao što su to oni napravili – riječi su novinara BBC-a.

Ljestvica klubova Premiershipa prema bogatstvu:


PODIJELI S PRIJATELJIMA!