Hrvatska poslala pomoć Češkoj nakon poplava

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatska je uputila pomoć Češkoj Republici nakon što su nedavne poplave prouzročile veliku štetu diljem te zemlje. Na temelju odluke Vlade, Hrvatska je osigurala 110 odvlaživača zraka u vrijednosti od 176 tisuća eura, koji su danas poslani iz Jastrebarskog u Olomouc, potvrdio je saborski zastupnik Vladimir Bilek.

„Drago mi je što smo mogli pomoći našim češkim prijateljima u ovim teškim trenucima. Ova akcija nastavak je odlične suradnje i pomoći između dvije države, između naših županija, ali i između dva prijateljska naroda”, poručio je Bilek.

Poplave su u Češkoj prouzročile značajnu materijalnu štetu, posebice na obiteljskim kućama, industriji i infrastrukturi. Iako se voda polako povlači, posljedice će se još dugo osjećati.

Bilek je također napomenuo da je Hrvatska spremna pružiti daljnju pomoć ako bude potrebno, naglašavajući dugogodišnju povezanost između hrvatske i češke zajednice.

„Ova suradnja nije nova, već se nastavlja na temelju ranijih iskustava, poput pomoći Hrvatske tijekom velikih poplava početkom 2000-ih i tornada u Južnoj Moravskoj prije nekoliko godina”, napomenuo je saborski zastupnik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!