Ugroženi diktator Milanović janjetinu proglasio državnom tajnom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Lex AP znači uvođenje državne represije, novinare će strašiti i maltretirati, Plenković je ugroženi diktator, nitko se ne smije bojati otkrivati javnosti informacije o kriminalu i korupciji u vlasti – grmio je u medijima u jeku svoje protuustavne kandidature za premijera iz redova SDP-a i danas aktualni predsjednik RH Zoran Milanović.

Neustrašivi borac za pravdu i poštenje ustao je tada protiv zakona čiji je cilj sprječavanje neovlaštenog otkrivanja informacija koje su prikupljene tijekom istrage ili pravnog postupka, poput otkrivanja dokaza, iskaza svjedoka ili drugih povjerljivih podataka koje u tom trenutku ne smiju biti dostupni javnosti.

Stvaranje kaosa

Polovične informacije, često debelo izvučene iz konteksta ionako nisu služile razotkrivanju nepravde, otkrivanju mita i korupcije i općenito željom za boljom Hrvatskom, nego im je glavni cilj bio stvaranje političke štete, kaosa i jačanje nepovjerenja u ionako krhke hrvatske institucije. Upravo iz tog razloga „Lex AP” ima većina država u EU.

Ipak, tijekom predizborne kampanje neustrašivi borac protiv Ustava RH Zoran Milanović hladno bi odmahnuo rukom na takve argumente, cinično se nasmijao uz pogled koji govori: Dajte molim vas, pa zar vi njima vjerujete?

A sada, kada se otkrilo da je Milanović u srpnju letio vojnim helikopterom do Sinja jer je bila gužva na autocesti, odjednom i on postaje žestoki zagovornik takozvanog Lex AP-a i daje nalog Vojno-sigurnosno-obavještajnoj agenciji da otkrije tko javnosti daje podatke o njegovim letovima. Ili, politički ljepše rečeno, tko odavanjem državne tajne ugrožava njegovu sigurnost.

Janjetina kao državna tajna

Hoće li predsjednik države sve ono što mu nije baš po volji proglasiti državnom tajnom i dati nalog VSOA-i da ispita tko se drznuo objaviti takve informacije?

Nije li to “uvođenje državne represije”, “zatrašivanje i maltretiranje novinara”? Nije li predsjednik države “ugroženi diktator” u državi u kojoj se “nitko ne smije bojati otkrivati javnosti informacije o kriminalu i korupciji u vlasti”.

Što ako sutra predsjednik Milanović Black Hawkom ode na janjetinu kog svojeg najboljeg prijatelja Milorada Dodika na imanje u Laktašima? Je li to onda zlouporaba vojne opreme ili je to strateški diplomatski potez? I smije li javnost znati za taj posjet ili bi se VSOA trebala potruditi da nitko za njega nikad ne dozna?


PODIJELI S PRIJATELJIMA!