Tko je kriv za raspad Domovinskog pokreta: Stranka nadnaravnih moći, veće plaće ili nikad razjašnjeni sindrom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uz paklene vrućine i superćelijske oluje, turističku sezonu koja je, kao i svake godine, nikad gora i nikad bolja, (ovisno o tome tko ju ocjenjuje), ljetnu sezonu kiselih krastavaca ovih dana začinili su unutarstranački izbori u Domovinskom pokretu.

Žestoko šamaranje

Kao i u svakoj pravoj desnoj stranci, u Domovinskom pokretu na snazi je žestoko šamaranje u kojem nitko nikog ne štedi, a sve se odvija po staroj narodnoj poslovici o gradaciji neprijatelja od prijatelja preko neprijatelja sve do stranačkog prijatelja. Strast kojom se časte do jučer najbolji prijatelji iz Domovinskog pokreta nešto je organsko i autentično i nikako ne može biti uvezeno sa strane.

Ipak, dio medija kao glavnog krivca za očigledni i javni raspad te stranke pronalazi u HDZ-u. Riječ je, naravno, o medijima nesklonima toj stranci koji ne mogu shvatiti da njihov narativ ponajviše koristi daje upravo HDZ-u.

Ako je HDZ uspio napraviti pakleni raskol u Domovinskom pokretu, onda je to stranka nadnaravnih mogućnosti, stranka supermoći protiv koje se uopće ne isplati boriti.

Logičke vratolomije

Zanimljivo je da se sukob u Domovinskom pokretu rasplamsao odmah nakon što je Vlada RH povećala plaće političkim dužnosnicima, među inima i saborskim zastupnicima, piše ugledni kolumnist koji ujedno smatra da je povećanjem plaća saborskim dužnosnicima premijer Plenković osigurao većinu do kraja mandata.

Pa kako onda objasniti da je u proteklom mandatu također imao većinu, iako su plaće saborskih zastupnika bile bitno niže?

Domovinski pokret je stranka koja je žrtva svog vlastitog uspjeha, kao i brojne stranke prije toga, kao i brojne stranke nakon toga.

Sjetimo se samo velike pobjede Mosta i njihova raspada već dan nakon izbora. Zar postoji itko tko može reći da se Most ne bi raspao da su njihovi saborski zastupnici imali veće plaće?

Previše žlica, premalo juhe

Upravo se raspada i Fokus, liberalna stranka koja je donijela osvježenje na hrvatsku političku scenu. Raspadaju li se i oni zbog HDZ-a? Možda se oni raspadaju zato što je plaća njihova jedinog saborskog zastupnika previsoka pa se više ne želi družiti s ostalim siromasima iz stranke.

A možda se Domovinski pokret raspada samo zato što ta stranka nema viziju i nema članove koji tomu teže, nego je samo jedna u nizu hrvatskih političkih stranaka koje su osnovane samo da bi uživale plodove vlasti, ali sad kad im se vlast dogodila, shvatili su da je previše žlica, a premalo juhe. I jednako bi se raspali i da su sami na vlasti, bez ikakvog HDZ-a ili SDP-a ili nekog trećeg.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!