U borbi protiv poduzetnika Tomašević udario na roditelje vrtićaraca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zbog mržnje zagrebačke vlasti prema privatnim poduzetnicima, roditeljima zagrebačkih mališana prijeti novi udar na džep. U gradu s najvećom stopom prireza u Hrvatskoj vrtići će ponovno poskupjeti, a taj teret pada na leđa roditelja čija djeca idu u vrtiće u privatnom vlasništvu. Pri tomu, roditelji najčešće nisu ni imali izbora, nego su djecu morali upisati u privatni vrtić jer u gradskom nije bilo mjesta.

‘Socijalna osjetljivost’

Ti roditelji će sada morati izdvajati 150 do 200 eura mjesečno više po djetetu, u gradu koji se diči svojom socijalnom osjetljivošću i društvenom pravednošću. Cijene vrtića tim će roditeljima biti najviše u Hrvatskoj i morat će je plaćati, dok će istovremeno gradska vlast na sva zvona kukati kako se sve više mladih obitelji iseljava jer u Hrvatskoj nemaju uvjete za kvalitetan život.

Govorit će i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević da ljudi u Hrvatskoj nemaju jednake šanse, da su za oni sa stranačkom iskaznicom sva vrata otvorena, a za druge sva vrata zatvorena.

Istovremeno, zbog mržnje prema privatnim poduzetnicima, Tomašević i kompanija neće uvesti jedinstvenu ekonomsku cijenu vrtića u Zagrebu i neće uvesti jednake subvencije vrtićima u gradskom i privatnom vlasništvu.

Ne, on će svoje vrtiće obilato financirati, neovisno o uspješnosti njihova rada, dok će privatne vrtiće diskriminirati. Jer, u glavama aktivista sve što je privatno nastaje i postoji zbog profita, te prljave riječi koja je rubno kriminalna.

Tko nema sreće, plaća

Pa onda i oni koji taj profit prihvaćaju, a to su u ovom slučaju roditelji koji nemaju sreće upisati djecu u gradski vrtić, moraju plaćati cijenu. Neovisno o tomu jesu li ideološki na strani možemaša i kojo možda i sami preziru profit.

Kada Grad Zagreb ne bi diskriminirao privatne vrtiće, gradski i privatni vrtići natjecali bi se u tome da zagrebačkim mališanima pruže što kvalitetniju uslugu, a najviše bi na tomu profitirali naši najmlađi i njihovi roditelji.

Ovakvim protekcionizmom Grad Zagreb štiti „svoje” vrtiće koji će se zbog toga manje truditi – novac dolazi kako god oni radili. Vrtići u privatnom vlasništvu trudit će se držati glavu iznad vode i ulagati samo u ono najnužnije jer znaju da nemaju podršku i da ih Grad drži samo zato što nema izbora.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!