Nino Raspudić – od velike nade Mosta do optužbi za kaznena djela

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Krivotvorenje isprave, prijevara, uskraćivanje biračkog prava. Zbog tih je kaznenih djela ovoga tjedna prijavljen Nino Raspudić, velika nada Mosta, zvijezda toliko sjajna da su ga Mostovci spominjali u kontekstu svog kandidata za premijera, predsjednika i nositelja liste za Europski parlament. U nemogućnosti da odluče na kojoj bi od tih funkcija i dužnosti Raspudić bolje sjao, Mostovci su se zacijelo koji put zapitali je li model koji je svojedobno predlagao osebujni europarlamentarac Mislav Kolakušić, prema kojem jedna osoba treba obnašati sve važne dužnosti u državi, doista tako bizaran, kako ga je svojedobno ocijenila većima političkih analitičara.
Jer, zašto ne iskoristiti visinu, odličnu fizičku kondiciju, obrazovanje, elokventnost i visok IQ – kvalitete koje je u jednom intervjuu nedavno Raspudić sam sebi pripisao, uspoređujući se s aktualnim premijerom Plenkovićem. Tako genijalan, a još je i naš, zacijelo su stoput pomislili Mostovci, zaneseno gledajući Raspudića.
A onda ovih dana – hladan tuš. Ispostavilo se kako Nino Raspudić uopće nije član Mosta! Ta činjenica zacijelo je promaknula i mnogim pravim članovima Mosta jer svi nastupi Raspudića, Grmoje, Petrova, Bulja i ostatka Mostove vrhuške posljednje skoro četiri godine upućivali su na to da on jest član stranke!
Na to je upućivala i izjava koju je sam Raspudić potpisao u Saboru početkom ove godine, uoči izbora novih članova u Državno izborno povjerenstvo. Izjavljujući da je zastupnik Mosta, osigurao je toj stranci brojčanu nadmoć nad Domovinskim pokretom i omogućio Mostovoj Ivani Ljulj Cvitanović ulazak u DIP, koji prati i prihod veći od 200 tisuća eura tijekom osmogodišnjeg mandata. Domovinski pokret i njihov Joso Jovanović, koji je tom prilikom izvisio, tek su ovaj tjedan spoznali da su prevareni, a prijevaru im je otkrio sam Raspudić koji se u medijima pohvalio da će ovaj tjedan postati članom Mosta. Odnosno da do sada nije ni bio član te stranke!
Pitanje je bi li ekipa iz Domovinskog pokreta uopće shvatila da ih je povukao za nos, da je super-Nino jednostavno prešutio tu činjenicu i da na društvenim mrežama nije ponosno pokazao novu stranačku iskaznicu. Čim su shvatili da su izigrani, ‘domovinci’ su skupili glave i protiv Raspudića podnijeli kaznenu prijavu. Ukoliko policija i državno odvjetništvo utvrde kako su optužbe DP-a utemeljene, novopečeni član Mosta mogao bi se naći u velikim problemima, a njegovi stranački kolege mogli bi u potragu za novim genijalcem kojeg će kandidirati za premijera, predsjednika, glavnog europarlamentarca i tko što sve još ne.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!