Seljačine ne razumiju žrtvu poznatih i bogatih i važnost trenutka kad oni daruju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kao posljedicu ratnih strahota u Ukrajini gledamo milijune žena i djece u bijegu od pogibelji, hladnoće i gladi. Hrvati su posebno osjetljivi na tu patnju – i sami smo bili izloženi razaranju i progonu iz svojih domova samo što je u našem slučaju Milošević spašavao Srbe, a sada Putin spašava Ruse.

Svjedočimo stotinama znanih i neznanih sugrađana koji nude pomoć, prikupljaju i šalju sve što može biti od koristi u nevolji ljudi koji danas sve što su imali nose u nekoliko vrećica, mnogi uplaćuju novčanu pomoć, neki izbjeglima nude i otvaraju svoje kuće, vikendice…

Televizijske kamere snimaju Hrvate od Jadrana do Ukrajine, sve zajedno u misiji pomoći za koju su mislili da se dogodila njima prije 30 godina i da se više nikada nikome neće dogoditi.

Ali ima i primjera koji nadilaze “normalno”, osoba koje daju neprocjenjivo. Vijest objavjena neki dan kako je planetarno poznata domaća estradna zvijezda odlučila dati robicu svog malenog Bluma, ljubimca nacije, poharala je Internet. Maja se nije zaustavila na robici, dodala je i igračke!

Jedan mali ukrajinski “sretnik” dobit će robicu najuglednijih brandova, pretpostavljamo i igračke o kojima je u svojoj domovini mogao samo sanjati. Sreća u nesreći, rekli bi neki bezosjećajni gadovi.

Nisu svi čitatelji te vijesti bili oduševljeni tom objavom. Bilo je tu komentara koji nisu za javne medije i administrator se satima znojio tiskajući tipku “delete”, jer mnogi ne razumiju žrtvu poznatih i bogatih. Neki su se čak drznuli i primjetiti kako zvijezda bilda popularnost na tragediji drugih. Ali to Maji sigurno nije bilo na pameti jer može li biti omiljenija nego što je sad? Teško.

Foto: preslik s portala Index.hr


PODIJELI S PRIJATELJIMA!