Sirač se nada napokon riješiti pitanje vodovoda i kanalizacije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Jedan od prioriteta siračke općine je uređenje infrastrukture. No, tu je kod primjerice vodovoda problem što to nije u njihovoj nadležnosti.

-Problem je što nismo mi investitori, mi smo ovdje samo da stišćemo druge da se napravi. Projekt za vodovod do industrijske zone je pri kraju, uskoro ide na odobrenje za građevinsku dozvolu, pa se nadam da će sljedeće godine krenuti i postavljanje – kaže načelnik Igor Supan. 

Riješiti treba i kanalizaciju što ne mogu ako se ne napravi pročistač, a tu je pak problem što je zemlja na kojoj se pročistač treba napraviti u državnom vlasništvu.

-Više od deset godina se borimo da to prijeđe u naše vlasništvo kako bi mogli prijaviti projekt, sada ima opcija stopostotnom iznosu financiranja izgradnje pročistača i kanalizacije. Nama bi tih milijun eura bilo dovoljno, ali ne možemo ništa dok se ne riješi zemlja, a to se rješava – kaže Supan.

U Siraču žele to riješiti čim prije jer, kaže Supan, bez uređene infrastrukture se ni ne mogu nadati privlačenju novih stanovnika.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!