Vrtić u Štefanju dobro napreduje i uskoro će biti spreman za mališane

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Dobiti mjesto u vrtiću je u nekim sredinama ravno dobitku na lotu. Problem manje će imati roditelji štefanjskih vrtićanaca jer se Štefanje pridružuje općinama koje imaju vlastiti vrtić. Gradnja ide prema planu i objekt bi trebao biti gotov u siječnju iduće godine.

-Mi uz gradnju rješavamo i ovaj drugi, administrativni dio tako da nakon završetka gradnje i sama ustanova može profunkcionirati. Mislim da će sve biti po planu i da će se u iduću pedagošku godinu djeca moći upisati u vrtić – kaže načelnik Silvestar Štefović.

Štefanjski vrtić simpatičnog naziva “Štefek” moći će pohađati pedesetero mališana i to u dvije vrtićke, ali i jednoj jasličkoj skupini.

-Kako radimo vrtić iz starta nije bilo razloga da ne uvrstimo i jaslice, odnosno da ne stvorimo uvjete i za jasličku skupinu – tumači Štefović.

Vrtić u Štefanju je vrijedan milijun i 880 tisuća eura pri čemu milijun stiže iz EU fondova, a ostatak kreditom plaća Općina, ali kako se planiraju javiti na Fond za sufinanciranje EU projekata očekuju da će njihov dio na kraju biti 400 tisuća eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!