Općina planira privući turiste gradnjom kuća za odmor

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠANDROVAC – Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar pokrenula je foto natječaj u kojem se, među ostalim, traže i fotografije općine Šandrovac. Ima li interesa mještana, otkriva načelnik Dario Halauš.

– Znam u općini za nekoliko entuzijasta koji vole fotografiju. Njih sam kontaktirao i u neku ruku animirao da naprave lijepe fotografije i jave se na natječaj – naglašava Halauš.

Natječaj traje sve do 30. travnja, pa svi zainteresirani imaju dovoljno vremena poslati svoje fotografije Šandrovca Turističkoj zajednici Bilogora-Bjelovar. Premda će najbolji radovi biti nagrađeni, načelnik naglašava kako je važno sudjelovati ne bi li se pokazala ljepota šandrovačkog kraja. Turistička zajednica nedavno je dijelila sredstva za gradnju kuća za odmor, a zainteresiranih je bilo i u Šandrovcu.

– Mislim da se tu radi o otprilike pet osoba koje su zainteresirane za gradnju kuća za odmor i objekata za noćenje i bavljenje ruralnim turizmom. Što se tiče same Općine, imat će maksimalnu podršku u okviru općinskih mogućnosti, a ponajviše u samoj tehničkoj podršci u zemljanim radovima ili slično – ističe. U Šandrovcu zasad ne postoji niti jedna kuća za odmor, no načelnik se nada da će se turistička situacija u Općini popraviti već iduće godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!