Bjelovar će ponovno pokazati bogatstvo nacionalnih manjina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Sve bogatstvo tradicije, običaja, jezika, ali i gastronomije će nakon prisilne korona stanke ponovno biti prikazano na Večeri nacionalnih manjina u organizaciji Češke obeci Bjelovar. U gradu u kojem od 22 priznate manjine živi njih 20, takva je manifestacija logična, a njeno je održavanje pozdravio dogradonačelnik Igor Brajdić.

-Osim što promičemo toleranciju, ovakvi događaji pronose ime Bjelovara širom države, a i šire. Činjenica je da u Bjelovaru živi 20 od 22 manjine i to nam daje do znanja da nije slučajno što se Večer nacionalnih manjina održava upravo ovdje u Bjelovaru – rekao je Brajdić.

Večer nacionalnih manjina je pri tome i manifestacija kakve drugdje nema.

-Mislim da je to jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj što se tiče nacionalnih manjina – kaže predsjednica Češke obeci Bjelovar Miruška Lončar.

14. Večer nacionalnih manjina se u bjelovarskoj Dvorani europskih prvaka održava ove subote 26. studenog od 19 sati, a predstavit će se osam manjinskih i jedno hrvatsko društvo i time još jednom pokazati da su nacionalne manjine i razne kulture bogatstvo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!