Dječji vrtić Bjelovar: Mališanima na raspolaganju bogato opremljeni laboratorij

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je u Dječjem vrtiću Bjelovar predstavljen novi dječji ‘laboratorij’ projekta ‘STEM-ajmo preko granica’ čiji je nositelj projekta Grad Bjelovar u Programu prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Partneri u projektu su Caritas Vrhbosanske nadbiskupije iz Općine Kiseljak, BIH, Dječji vrtić Bjelovar i Socijalna zadruga Pružimo ruke. 

-Zahvalan sam svima što smo uspostavili ovaj projekt. Gradu Bjelovaru je vrlo bitno ulagati u osnovnoškolsko i predškolsko obrazovanje. Tako smo u sklopu ovog STEAM projekta prekogranične suradnje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine uspostavili jedan laboratorij to jest opremljenu učionicu u kojoj se naša djeca mogu igrati, ali i učiti. U sklopu ovog STEAM projekta Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u punom iznosu preko 500 tisuća kuna sufinancirano s 214 tisuća kuna najviše koristi će imati djeca što je najbitnije – kazao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić. 

-Mi imamo u izgradnji jedan starački dom pri kojem će biti i naša podružnica našeg vrtića Sveta obitelj. U sklopu tog doma opremamo jednu multimedijalnu dvornu koja će nam pomoći da budemo u suradnji sa kako gradom Bjelovarom, tako i vrtićima i šire i ti transferi znanja će tako biti brži i jednostavniji – rekla je Dragana Peka-Guska pomoćnica ravnateljice vrtića Sveta obitelj iz Sarajeva kojoj je osnivač Caritas Vrhbosanske nadbiskupije. 

Ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar Ana Lauš također nije krila zadovoljstvo ovim  projektom. 

-Ovaj laboratorij uveliko će koristiti Dječjem vrtiću Bjelovar. To je jedna razina gore u radu s djecom predškolske dobi. Sretni smo što imamo vlasnika osnivača koji nas prati, a ovo je samo nastavak prošlih godina u kojima smo već neke projekte prošli. Što se tiče opreme, dio je didaktika, dio je suvremene opreme koje ćemo koristiti i koja je vezana uz znanost, fiziku, biologiju, kemiju. Također imamo i novu informatiču opremu, kompjutere, tableti, roboti koji se mogu programirati – kazala je ravnateljica Lauš.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!