Jedan od tri grada u kojem će se biciklirati je Bjelovar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jedan od tri grada u kojima će se u organizaciji udruge Biciklom do zdravlja i Doma zdravlja Zagreb-Zapad ove subote održati biciklijada Biciklom do zdravlja je i Bjelovar. Grad je rado prihvatio pokroviteljstvo.

-Smatram da upravo ovakvim projektima jačamo zdravstvenu aktivnost svih naših građana i mislim da će dobar dio njih upoznati ljepote našeg grada, ovog kraja i obronaka Bilogore, a vjerujem da će neki završiti i na nekoj svojoj turi – kaže gradonačelnik Dario Hrebak.

Prije biciklijade, u petak će biti održana edukacija zdravstvenih djelatnika, a sama biciklijada ove subote 29. listopada starta u deset sati s bjelovarskog Trga Eugena Kvaternika. Odvozit će se 22 kilometra, a dobrodošli su svi.

-Nema pretprijava, slobodno mogu doći svi. To je obiteljska biciklijada, lagana je tura koju mogu svi odvoziti i očekujemo jako velik odaziv – opisuje biciklijadu pomoćnik ravnateljice Doma zdravlja Zagreb-Zapad Ante Klarić.

Tjelesnom aktivnosti se bolesti žele spriječiti i liječiti, pojašnjava cilj biciklijade doktor medicine rada i sporta Domagoj Slavić.

-Kao liječnik preporučujem lijek koji nema nuspojava, nema loših popratnih elemenata, a i besplatan je – ističe prednosti bicikliranja Slavić.

Akcijama poput te se želi i promijeniti činjenica da je Hrvatska jedna od najdebljih europskih nacija koja se najmanje kreće. Bjelovarsko-bilogorska županija je pak po broju oboljenja od krvožilnih bolesti i dijabetesa u državnom vrhu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!