[FOTO] Učenici TUPŠ-a u Slovačkoj pokazali svoja gastronomska umijeća
BJELOVAR – Učenici i nastavnici Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar boravili su u Slovačkoj šest dana. Naime, u razdoblju od 6. do 12. veljače 2022. provedena je druga mobilnost u sklopu projekta “Fundamentals of school partnership” u Slovačkoj u kojoj je sudjelovalo 7 učenika (Renata Đuričić, Mihaela Zeljar, Dorijan Kliček, Mihael Lončarević iz 2.c, Lana Štefović iz 3.b, Lea Mihalić iz 3.c i Klara Frljužec iz 4.b) i 4 nastavnika (Igor Grgić, Zlatko Pavičić, Mario Svatoš i Marin Bezenšek).
Tijekom razmjene, učenici su uz svoje mentore pripremali jela na temu moderne bajke. Predstavnici TUPŠ-a odabrali su “Alisu u zemlji čudesa”. Kako je to izgledalo tijekom priprema i što su osmislili, možete pogledati putem sljedeće poveznice.
U utorak je hrvatski tim pripremao svoj meni sastavljen od hladnog predjela (salata Šumska rapsodija), juhe (Juha od gljive) i glavnog jela (Punjeni zec) za koji su bili zaduženi učenici Dorijan Kliček, Lana Štefović, Lea Mihalić i Klara Frljužec uz nastavnika Zlatka Pavičića.
U srijedu je tim pripremao i slastice za tzv. Candy bar. Renata Đuričić, Mihaela Zeljar i Mihael Lončarević su, uz nastavnika Igora Grgića, pripremali kolač od mrkve, puslice od bjelanjka u obliku gljiva, čarobne šeširiće i čokoladne praline u raznim bojama i oblicima. Klara Frljužec se pridružila timu i izradila “slatku” Alisu. Uz sve to, pripremili su i svježi sok od mrkve.
Naravno, imali su vremena i za malo zabave i izleta. Jedan dan su imali priliku posjetiti karting centar i iskušati svoje sposobnosti vožnje.
Svi sudionici bili su na izletu te posjetili dvorac Bojnice i tipično slovačko selo Čičmany.
Zadnji dan, nakon dogovora o sljedećoj mobilnosti koja će se održati u Bjelovaru od 3. do 9. travnja, podijeljene su potvrde učenicima i nastavnicima o sudjelovanju u mobilnosti.