Za prste polizati: Pogledajte kakve su delicije pripremili naši najmlađi sugrađani

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Za prste polizati. Tako se u najkraćim crtama mogu opisati specijaliteti koji su nastali kao plod suradnje mališana iz Dječjeg vrtića Ciciban i učenika Turističko-ugostiteljske škole Bjelovar. Mali i veliki klinci ovoga puta su zajedničkim snagama pripremili nabujak od cvjetače i ružice od lisnatog tijesta i jabuka, a osim što su pokazali svoju kulinarsku spretnost, odlično su se zabavili.

Naime, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar i Dječji vrtić Ciciban organizirali su edukativnu, kulinarsku radionicu koja je okupila djecu vrtića i učenike škole. Prema modelu suradničkog učenja učenici i djeca iz vrtića pripremali su zdrava i ukusna jela te se upoznali s procesom pripreme hrane. Sve se to odvijalo pod budnim okom nastavnika Tihomira Ćurčije i Igora Grgića, defektologinje i socijalne pedagoginje Tanje Bedeković, pedagoginje vrtića Sare Ivanušec, odgajateljica Ivane Filipan i Anite Grunhut te zdravstvene voditeljice vrtića Dalije Krnjak.

Ciljevi ove radionice bili su upoznati djecu vrtića s tehnikama pripreme hrane, osvijestiti djecu i učenike o zdravim prehrambenim navikama te razvijati komunikacijske vještine djece i učenika. Ova suradnja samo je jedan od inovativnih, ali praktičnih pristupa osvještavanja djece i učenika o zdravoj i uravnoteženoj prehrani. S obzirom na iznimno pozitivan ishod radionice, planiraju se daljnje aktivnosti Dječjeg vrtića Ciciban i Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar kojima će se nastojati pružiti prilika i djeci i učenicima za daljnje učenje.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!