Od pastrva do bakalara: Evo što na Badnjak nude domaći restorani!
Na Badnjak, obitelji se često okupljaju u svojim domovima kako bi zajedno proslavile ovaj sveti dan. Blagdanski stol bogat je raznim delicijama, a posebno se ističe riba, pripremljena na različite načine. Međutim, ako ovog Badnjaka nemate vremena za kuhanje ili jednostavno želite izbjeći stres u kuhinji, renomirani bjelovarski restorani nude izvrsne opcije koje će zadovoljiti vaše želje.
Caffe & bistro Franz na Badnjak otvoren je sve do dva sata. Franz nudi savršen bakalar – jednostavan i ukusan. Imate opciju birati između dvije verzije. Na bijelo ili na žlicu, a možete ga jesti u restoranu ili ponijeti za doma. S obzirom na ograničene količine, preporučujemo da osigurate svoje mjesto putem rezervacije.
Nadalje, u restoranu Zrinski vas očekuju pržene lignje, pomfrit i tartar. Ukoliko ste ljubitelj riječne ribe, pastrva, grah i salata za vas je sjajna opcija. Za one koji se ne pridržavaju posta u ponudi je i grah zelje s pljeskavicom.
Restoran Adria za Badnjak nudi špikovanu vratinu i francusku salatu te mnoštvo ne mesnih jela uključujući ribice i grah salatu, rižoto od lignji te prženi file oslića i grah salatu.
No, svakako po svojoj ponudi prednjači Restoran i Catering ROKO koji na Badnjak radi do 16 sati, a nudi mnoštvo jela, uključujući mediteransku frituru, koja se sastoji od mješavine gavuna, dagnji, cijelih kozica i mesa romba. Uz to, poslužuju se prženi mediteranski krumpirići te salata od grana padana, češnjaka, maslinovog ulja i rikole.
Uz takva i slična jela u ponudi se nalazi i morska svježa riba brancin, orada te filetiranog smuđa, pastrvu. Neizostavan je i file tune, kao i tradicionalne lignje. Van standardne ponude, možete uživati u bakalaru na bijelo, odnosno namazu od bakalara, koji je izvrstan dodatak blagdanskoj ponudi.
U svakom od ovih restorana pronaći ćete savršen obrok za Badnjak, bilo da se odlučite za tradicionalna jela ili nešto novo i kreativno, uz vrhunske sastojke i domaći ugođaj.