Stiže vikend pun povijesti i okusa: Ne propustite sajam koji spaja prošlost i budućnost
Sajamski prostor Gudovac će 23. i 24. studenog otvoriti svoja vrata za dva sajamska događanja. Naime, taj vikend održat će se 3. Sajam antikviteta, starina i kolekcionarstva te, isto tako 3. Sajam OPG-a i malih proizvođača.
– Dakle, više sajmova u jednom, ali pokazalo se da to jedno s drugim ide te da je to nešto zanimljivo i posjećeno. Sve će se odvijati pod krovom, znači u našoj najvećoj hali – paviljon 8 i 8 A, mali dio sajma nalazit će se i u paviljonu 1. Za sada imamo četrdesetak prijavljenih OPG-ova i otprilike i takav broj izlagača na sajmu antikviteta i kolekcionarstva – uvodno je istaknuo direktor bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.
Sami izlagači mogu se prijaviti i do dana prije sajma, no velik dio izlagača je, već sada prijavljen.
– Tema OPG-ova je voće i povrće, dakle, prerađevine od voća i povrća, razni namazi, ulja, likeri, sokovi, pripravci od gljiva, gljive, kozmetika od badema, suhomesnati proizvodi, grickalice, slastice i buče, autohtoni istarski proizvodi, pčelini proizvodi i još mnogo toga. Dakle, bit će za svakoga po nešto. Govoreći o antikvitetima očekujemo izlagače s numizmatikom, filatelijom, stare knjige, predmeti, igračke, stari kućanski aparati i još mnogo toga. Osigurali smo i dodatni bogati program Kulturno umjetničkih društava, plesnih klubova i određene radionice te prezentacije – kazao je Salaj.
Isto tako, u nedjelju, održat će se ocjenjivanje starih vrsta jela. Dođite i pokažete svoje kulinarsko umijeće pripremom jela koja su se nekada pripremala. Jela će se zaprimati od 8:30 do 10:00 sati, a nakon toga će komisija ocijeniti uzorke i proglasiti najbolje. Imat ćete priliku predstaviti svoja jela posjetiteljima sajma na degustacijskom prostoru. Prihvaćaju se različite vrste starih jela, poput kolača, pita, štrudli, žganaca, kiselog zelja, kobasica i drugih jela koja su bila dio prošlih vremena.
Prijave za sudjelovanje traju do četvrtka 21. studenog.
Radno vrijeme u subotu 23. studenog bit će od 9 do 17 sati dok će radno vrijeme u nedjelju 24. studenog biti od 9 do 15 sati. Valja napomenuti kako je i ulaz i parking za sve posjetitelje su besplatni.