Razveselite nepce najukusnijim bilogorskim zalogajima: Uživajte u domaćoj juhi, janjetini ispod peke, bunceku, štruklama, knedlama…
U tijeku su Dani okusa hrvatske tradicije – Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja. Projekt je to koji se provodi na području 12 kontinentalnih županija, a u Bjelovarsko-bilogorskoj u njega je uključeno 12 restorana.
– Zadatak je promocija tradicijskih jela s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, a 12 restorana s područja županije u tom će periodu nuditi tradicijska jela. Svaki objekt je definirao vlastiti meni s autohtonim pićima tog područja – pojašnjava direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, Marcel Medak.
Promocija restorana netom pred Advent
Ideja je da se kroz ovaj projekt odnosno akciju malo popune restorani, koji u kasnoj jeseni, pred adventske događaje i nisu pretjerano posjećeni.
– Svatko nudi nešto drugačije, jedino je zajedničko da su to mahom tradicijska jela, a namirnice stižu od lokalnih dobavljača. Ima tu svega, od jela od divljači do kuhinje nacionalnih manjina. To su tipična jela tog kraja, a želja nam je da se ona mogu kušati cijele godine – pojašnjava Medak.
Dani okusa hrvatske tradicije u BBŽ privlače drugačije goste
Projekt smatra punim pogotkom, a posebno je zadovoljan povratnim informacijama jednom kada Dani okusa hrvatske tradicije završe.
– Kroz ovaj projekt u naše restorane dolaze neki drugačiji gosti, koji nisu tradicionalno gosti tih restorana. Posjećuju nas i gosti iz susjednih županija i Zagreba, to im je dodatni motiv da posjete našu destinaciju – kaže direktor TZ BBŽ i poziva sve da ne propuste ovu priliku.
– Pozivam sve gurmane da dođu i u restoranima koji su uključeni kroz ovaj program , kušaju tradicijska jela našeg kraja, do 1. prosinca. Cijene su promotivne, od 15 do 30 eura po osobi, a ja sam sigurna da svi koji ih kušaju će biti ugodno iznenađeni – zaključuje.