[FOTO] Zlato i srebro za učenike Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar: Nastavak izvanrednih uspjeha!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vrijedni učenici i mentori Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar ovog su tjedna zablistali na dva prestižna natjecanja, s kojih su se vratili okrunjeni zlatom i srebrom!

U Varaždinu je 12. studenoga 2024. održan 15. međunarodni kongres tjesteničarstva i gastronomije CONPASTA, gdje je u sklopu programa održano i natjecanje u pripremi jela od tjestenine. Sudionici su se natjecali u različitim kategorijama – učenika, seniora i udruga – a među njima su bile i učenice Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, Mihaela Mija Burulić i Biljana Žutina, učenice 3.c razreda.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je priprema jela od piletine, tjestenine i umaka, a uz zadano vrijeme od 45 minuta za izradu, Mihaela Mija Burulić osvojila je sjajno drugo mjesto u konkurenciji 17 natjecatelja. Učenice je pripremao njihov mentor, nastavnik Tomislav Đurđević.

Istoga dana, u Poreču je u okviru Dana hrvatskog kulinarstva, pod pokroviteljstvom Hrvatskog kulinarskog saveza, održano još jedno natjecanje – Kamelija Kup. Ovo natjecanje okuplja učenike srednjih ugostiteljskih škola i pruža im jedinstvenu priliku za demonstraciju svojih kulinarskih vještina te stjecanje novih znanja i iskustava. Učenici 2.c razreda Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, Lovro Huzjak i Jan Hečimović, u kategoriji pripreme menija koji se morao sastojati od hladnog predjela, glavnog jela i deserta, osvojili su zlatnu medalju u konkurenciji 13 timova. Njihov mentor bio je nastavnik Igor Grgić.

Ovi uspjesi nastavak su prošlogodišnjih zapaženih rezultata učenika i nastavnika ove škole na raznim strukovnim natjecanjima i smotrama.

U školi s ponosom ističu kako vjeruju da će se ovakvi uspjesi nastaviti i tijekom cijele školske godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!