Mladost ovoga puta nije uspjela doći do bodova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PRVA HRVATSKA JUNIORSKA NOGOMETNA LIGA – 10. KOLO SEZONE 2024./2025.:

NK RUDEŠ ZAGREB – NK MLADOST ŽDRALOVI 1:0

Nakon prošlotjedne tijesne, ali zaslužene pobjede u Đurđevcu kod vršnjaka Graničara (0:1), juniori Mladosti iz Ždralova svoj su put u 1. hrvatskoj juniorskoj nogometnoj ligi sezone 2024./2025. nastavili u zagrebačkom Rudešu. Na tamošnjem športskom centru ove ih je subote – 26. listopada dočekao istoimeni domaćin, a krajnji ishod glasio je 1:0. Jedini strijelac na dvoboju bio je Matej Brebrić u 85. minuti.

Ovo zapravo znači da su Mladostaši doživjeli poraz poslije dugo vremena (na zelenom travnjaku) pritom ostavši na 16 bodova. To im ovoga trenutka donosi ostanak na šestom mjestu ljestvice. Isti broj bodova – 16 sada imaju i Rudešani koji su se tako smjestili na sedmu poziciju. Dakle, odmah iza svog ovotjednog suparnika. Jedino što dijeli ove momčadi je gol razlika. Ždralovčani su na 21:12 što je +9, dok su Zagrepčani na 21:20 što je +1.

Kada pobliže govorimo o ovih 90+ minuta treba reći da je ovo bila priča u kojoj je prvo poluvrijeme pripalo domaćinima, a drugo gostima. NK Rudeš je od prve minute nametnuo svoj ritam. Kreirali su nogometaši trenera Stjepana Babića nekoliko prilika za gol, međutim, niti jedna od njih nije realizirana. Bilo je tako nasreću crvenih iz Ždralova koji nisu odigrali dobrih 45 minuta, odnosno, bili su prisiljeni braniti se uz tek pokoji izlazak prema naprijed. No, ti izlasci bili su lako otklonjivi za domaću obranu.

Stoga, bilo je jasno da će gostujući trener Mario Kos, zajedno sa svojim pomoćnicima morati nešto promijeniti. On je to i učinio, odnosno, očigledno je u svlačionici tijekom odmora sa svojim izabranicima obavio konstruktivan razgovor. Jer, „Redsi“ su u drugom dijelu igre bili neka druga momčad. Spustili su loptu na travnjak, odlično kombinirali te dolazili do opasnih situacija pred zagrebačkim vratima. Najbolju priliku je imao Lucas Precetti koji je pogodio vratnicu, u prigodi se našao i Rino Grubišić, a koliko su domaćini bili stisnuti u svoj kazneni prostor dokazuje i to što su morali panično izbijati loptu sa same gol linije.

Zasigurno, bilo je to najbolje poluvrijeme mladića iz bjelovarskog predgrađa ove polusezone, ali nedostajalo je ono najvažnije – egzekucija. Kako ona nije dolazila, sve se više uvlačio strah da će za sve te silne propuste doći kazna. Nažalost, taj strah se naposljetku i obistinio jer se već spomenuti Brebrić najbolje snašao u gužvi poslije jednog kornera. Sa svega dva metra doslovce je ugurao loptu u suparničku mrežu. Tako je uslijedilo veliko veselje na jednoj, a nevjerica na drugoj strani. Bacili su potom gosti sve karte u napad ne bi li u završnici barem poravnali, no nije se dogodilo. Stoga, sada možemo samo čestitati mladim Rudešanima, dok će se Mladost pobjedama pokušati vratiti idućeg vikenda kada će ugostiti Sesvećane. (Filip Mlinar)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!