Avantura na četiri kotača: Zaboravite na strah i pođite u istraživanje krajolika na potpuno drugačiji način

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Svaka aktivnost na otvorenom ima svoje idealno doba godine za isprobati ju, a za vožnju guad-om to je upravo sada. S ciljem promicanja prirodnih ljepota Lipika, Pakraca i okolnih područja, Igor Ševegjarto pokrenuo je uslugu iznajmljivanja quad-ova. Ova jedinstvena prilika omogućuje istraživanje krajolika na sasvim novi način, pružajući uzbudljive avanture i nezaboravne trenutke u očaravajućoj prirodi.

– Pored Pakraca i Lipika nalazi se prodajni centar i servis za quadove. Bili smo na zimovanju i nije bilo baš snijega te smo iznajmili kvad. Kada smo se vratili, shvatili smo da zapravo imamo i mi tu potencijal za takvo što. Imamo u blizini Omanovac i Psunj kao najviši vrh Slavonije, udaljen samo 20 km od Lipika – ističe Ševegjarto koji trenutno nudi dva quad-a za najam.

Blizina raznih lokaliteta u Slavoniji posjetiteljima nudi bogat izbor zabavnih sadržaja i mogućnost odabira raznovrsnih ruta vožnje.

– Što se tiče ruta, klijenti se mogu samostalno voziti, a ja im mogu predložiti zanimljive destinacije. Ima bezbroj opcija za istraživanje prirode i uživanje u krajoliku – nadodaje naš sugovornik.

Iako su početnici često suočeni sa strahom od vožnje, naš sugovornik uvjerava kako savladavanje osnovnih koraka nije zahtjevno.

– Obično im dam osnovne informacije o tome kako vozilo funkcionira. Često im je prva misao: ‘Kako ću se snaći?’ Međutim, uz malo objašnjenja, brzo se snađu. U osnovi, quad-ovi su jednostavni za upravljanje: stisneš gas i ideš, a kada pustiš gas, sami koče – zaključuje Ševegjarto.

Sigurnost na prvom mjestu

Sigurnost je uvijek na prvom mjestu, stoga se klijentima savjetuje da budu oprezni tijekom vožnje. Uz dozu humora, Ševegjarto često naglašava da izbjegavaju zaglavljivanje u blatu i slične nestašluke.

– Naša ponuda najma kreće od jednog sata do maksimalno 12 sati za dnevni najam, što je izvrsno za istraživanje okolnih područja. Nema čvrsto definiranih ruta, ali mogu sugerirati zanimljive točke za posjet. Imali smo slučaj kada je dečko iz Kutine, udaljene od nas gotovo 50 kilometara, iznajmio quad i istraživao Moslovačku goru. To pokazuje da klijenti imaju slobodu u odabiru svojih ruta – isitče Ševegjarto.

Povratne informacije su ključne

– Svi klijenti su zadovoljni i uvijek se vraćaju s osmijehom na licu, uz obećanje da će se opet vidjeti. Iako smo relativno novi u ovom poslu—možda imamo samo mjesec dana—već smo zadovoljni rezultatom. Nedavno smo nabavili još jedan quad koji će biti stalno dostupan na Planinarskom domu Omanovac, poznatom kao Zeleni vrh – zaključuje Igor koji ima u planu i uvođenje buggy-a vozila za dvije osobe.

Možda upravo rad ovog ambicioznog mladića potakne i druge za daljnji razvoj turizma u Lipiku i okolici. Ako se i vi želite okušati u vožnji kvadom svoj dolazak možete rezervirati na broj 099 400 7975, sat vožnje iznosi 30 eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!