Sajam domaćih proizvoda vraća se u Grubišno Polje: Osigurajte svoje mjesto na vrijeme!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Svi proizvođači domaćih proizvoda pozvani su na sudjelovanje na 18. Gospodarskom sajmu sira, meda i vrganja, koji će se održati 16. i 17. studenog 2024. godine u Grubišnom Polju. Ovaj sajam, koji je započeo kao Sajam sira, razvio se u ključno mjesto okupljanja proizvođača ne samo sira, već i meda, vrganja, drugih gljiva te širokog spektra domaćih proizvoda.

Prijave za izlagače otvorene su od 1. do 31. listopada 2024. Sudjelovanje je besplatno, a prijava se može izvršiti putem online obrasca na sljedećem linku: Prijavnica za izlagače. Sajam nudi izvrsnu priliku za promociju proizvoda, stjecanje novih kupaca i umrežavanje s kolegama iz branše. Izložbeni prostor je besplatan, a svim izlagačima osigurani su stolovi i osnovna oprema.

Prema riječima Romana Husaka, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, sajam se vraća nakon prekida uzrokovanog pandemijom. – Odlučili smo ponovno pokrenuti sajam kako bismo podržali lokalne proizvođače te im pružili priliku za promociju i proširenje poslovne suradnje – istaknuo je Husak dodajući kako su ove godine uveli nekoliko novina, među kojima je uključivanje kulinarskog natjecanja u pripremi jela od vrganja, što će dodatno obogatiti program.

Sajam će ugostiti oko 120 do 130 izlagača, a prvi dan, 16. studenog, započet će svečanim otvorenjem u 11 sati, nakon tradicionalnog bilogorskog doručka od 9 do 11 sati. Taj dan bit će obilježen i proglašenjem najboljeg sira i meda, kao i modnom revijom narodnih nošnji pod nazivom “Očuvanje tradicije”, koja će uključivati smotru folklora i kulturno-umjetničkih društava. Posjetitelji će također uživati u koncertima tamburaških sastava Fijakera i Ledine, a cijeli sajam bit će popraćen hodajućom glazbom sastava Gelipteri i Korak.

– Htjeli smo dodati nešto novo, pa smo, u suradnji s Tvrtkom Fryer, odlučili uključiti vrganje i organizirati kulinarsko natjecanje u pripremi jela od ove gljive. Također smo proširili ugostiteljsku ponudu i postavili šator s hranom na školskom igralištu – dodao je Husak.

Svi zainteresirani proizvođači pozvani su da osiguraju svoje mjesto na vrijeme, a za dodatne informacije mogu se obratiti putem e-maila na gospodarstvo1@grubisnopolje.hr ili telefonski na broj +385 43-448-201.

foto: Grad Grubišno Polje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!