[FOTO] Čim su doznali da je premalo mjesta u vrtiću, u ovoj općini bacili su se na posao. Rezultat nije izostao.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Načelnik Općine Hercegovac Boro Bašljan i predsjednik vijeća Željko Budjina službeno su danas (25. listopada) otvorili novu odgojnu skupinu područnog objekta Dječjeg vrtića Maslačak u Hercegovcu.

U lokalnoj upravi na to su se odlučili nakon što se vidjelo da će više djece ostati bez mogućnosti upisa u vrtić. Zbog rasta broja djece u Općini Hercegovac i potrebe za proširenjem vrtićkih kapaciteta općinska vlast užurbano se uhvatila u koštac s radom na pripremi za otvaranje nove odgojno-obrazovne skupine te aktiviranje “starog” vrtića na katu zgrade Osnovne škole Slavka Kolara u Hercegovcu.

– Ove godine već smo uložili gotovo 45 tisuća eura u poboljšanje materijalnih uvjeta, uređenje i novu opremu vrtića kako bismo našim mališanima omogućili najbolji mogući prostor za igru i učenje. Osim toga, iz općinskog proračuna do sada smo izdvojili 120 tisuća eura za redovan rad vrtića, što uključuje plaće, režije, materijalne i druge troškove za prvih osam mjeseci ove godine. Uz to, Općina Hercegovac će za pedagošku godinu 2024./2025. pokriti razliku do ekonomske cijene za djecu smještenu u vrtiću van naše općine, a roditelji će plaćati isti iznos kao da su djeca u vrtiću na području Općine Hercegovac – navodi načelnik Boro Bašljan.

Obnova prostora nije bilo jedino ovogodišnje ulaganje

Dovršeno je dvorište u prednjem dijelu vrtića, uz terase, gdje su stigle i nove sprave za dječje igralište kao i odgovarajuća podloga. Dječji vrtić Maslačak, uz dva objekta u Garešnici, ima i područne odjele u Garešničkom Brestovcu, Velikoj Trnovitici i Hercegovcu. Iz godine u godinu broj malih korisnika vrtića sve je veći. Trenutno imaju 20 odgojno-obrazovnih skupina i zato ovakva ulaganja i povećanje kapaciteta posebno veseli roditelje.

– Drago nam je da je Općina Hercegovac prepoznala naše potrebe za dodatnim smještajem djece i podržala nas u željama da proširimo svoje kapacitete. Vjerujem da ćemo to našim radom i opravdati. Naime, nakon redovnih upisa, lista čekanja ne postoji, ali stižu novi upiti – ističe ravnatelj vrtića Dalibor Weiser.

Kako je već rečeno, ovo je privremeno rješenje. Čim se dovrši sportska dvorana, vrtić će se proširiti u nastavku krila školske zgrade, u dijelu kojeg školarci trenutno koriste za sate tjelesnog odgoja. Najmlađima je najvažnije to da se u prostoru dobro osjećaju, igraju i druže s prijateljima, a dio naučenog u vrtiću spremni su pokazati svakom tko ih posjeti.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!