Klara Končar osvojila drugo mjesto među najboljim kadetkinjama Hrvatske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Protekli vikend donio je sjajne rezultate za bjelovarske stolnotenisače i stolnotenisačice. Na pozivnom turniru osam najboljih kadetkinja Hrvatske nastupila je Klara Končar, čiji su nastupi još jednom potvrdili njezin neprocjenjiv talent.

Pozivni turniri igraju se u svrhu provjere forme potencijalnih kandidata za nacionalnu selekciju, a svaki igrač igra sedam mečeva u jednom danu, što zahtijeva veliku psihofizičku spremnost i mentalnu čvrstoću. Klara je, unatoč lošem startu, pokazala upravo te kvalitete.

Naime, u prvom susretu bila je poražena od reprezentativne suigračice Lane Benko (STK Zagreb), s kojom je nedavno osvojila ekipno srebro u Nišu. Međutim, Klara se brzo oporavila i nanizala čak šest uzastopnih pobjeda. Tim je rezultatom osvojila drugo mjesto, odmah iza Benko koja je slavila u svih sedam mečeva.

Njezin uspjeh prepoznao je i Neven Cegnar, šef svih nacionalnih selekcija i dugogodišnji selektor, koji je prvi čestitao Klarinim impresivnim rezultatima.

Bjelovarski seniori uvjerljivi u drugom kolu 2. Hrvatske stolnoteniske lige

Nakon poraza u prvom kolu, seniorska ekipa Stolnoteniskog kluba Bjelovar vratila se na pobjedničke staze u drugom kolu 2. Hrvatske stolnoteniske lige.

Bjelovarčani su u svojoj dvorani dočekali ekipu Flip iz Slavonskog Broda, gdje su bili favoriti. Sigurnom pobjedom od 4/1, najavili su svoju odličnu formu. Međutim, prava napetost uslijedila je u susretu protiv Graničara, jednog od glavnih konkurenata za ulazak u 1. ligu.

Nakon vodstva Bjelovara od 2/1, ključan trenutak dogodio se u igri parova. Međeral-Mateša uspjeli su savladati protivnike s 3/2 nakon teškog meča, povećavši ukupno vodstvo na 3/1. Gosti su do kraja meča osvojili još jedan bod, no Bjelovar je slavio s konačnih 4/2.

Za Stolnoteniski klub Bjelovar nastupili su Pečarić Dražen, Kovačić Vlatko, Međeral Damir i Mateša Karlo.

Bjelovarske stolnotenisačice pred izazovnim susretima u 1. Hrvatskoj ligi

Sljedeće subote, stolnotenisačice Bjelovara nastupaju u 1. Hrvatskoj stolnoteniskoj ligi, gdje ih očekuju dva vrlo zahtjevna meča. Prvi susret je u 11 sati protiv ekipe MGK Drava-Žabnik, dok ih u 14 sati očekuje ogled protiv ekipe All Star-Varaždin.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!