Bjelovar spreman za slavljenički Božićni gala koncert, doznajemo tko nastupa ove godine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iako se nekima čini da je Božić daleko, a nekima pak da je, po količini blagdanskih dekoracija u trgovini, i bliže nego što bi trebao biti, istina je, kao i uvijek – negdje u sredini. No, oni koji planiraju neko blagdansko događanje, s njegovom pripremom počeli su odavno. Mlade Medak Gaga, umjetnik i producent Božićnog gala koncerta, ističe kako je bilo proljeće kada su oni krenuli s pripremama za ovogodišnje izdanje.

– Pripreme teku dobro, još uvijek nije potvrđen dolazak svih izvođača, no sigurno je da u Bjelovar, između ostalih, stižu Jacques Houdek, Ivana Kindl i Gelato Sisters, U ulozi pjevača naći će se i mnoga poznata glumačka i novinarska imena. Naime, ovo je dvadeseti koncert i on će biti koncipiran slavljenički, malo drugačije nego prethodnih godina – poručuje Gaga.

Ono što će biti isto kao prethodnih godina je lokacija. Koncert će se održati u Dvorani europskih prvaka i to prije adaptacije. Do ulaznica će se moći doći minimalno dva tjedna prije događaja, a moći će se kupiti u KMC-u ili online. A što se cijene tiče?

– Bit će to prihvatljive cijene, možda nešto skuplje nego prošle godine. No, sve je skuplje nego prošle godine. Ipak, neće to biti ništa spektakularno ili značajno – pojašnjava i pojašnjava tko sve od izvođača dolazi.

Ponovno dolaze već gotovo svi koji su izvodili na Gala koncertu

– Gotovo svi izvođači, osim nekih domaćih, su oni koji su nastupali na Božićnim gala koncertima. To je smisao svega, da ih opet pozovemo i zaokružimo priču – kaže Medak.

Božićni gala koncert pokrenuo je, nažalost preminuli Tihomir Vondra, a Medak posljednje tri godine vodi i osmišljava većinu događaja. Ipak, od samih početaka Gala koncert dio je Medakovog života.

– Prvi koncert sam pomagao marketinški, ali sam radio i uvodni scenski prikaz. To je onda postao zaštitni znak Gala koncerta. Sve sljedeće koncerte sam radio scenografije, ali i dramski dio koji nosi poruku – priča Medak.

Koncert će ove godine imati malo drugačiji koncept uz glumački voditeljski par, a Gaga ističe da je njemu ovaj koncert iznimno važan, te kako radi veliki projekt uz pomoć mladog glazbenika i dirigenta Brune Bišćana.

– Ja se uvijek trudim da uključimo što više ljudi iz Bjelovara u Božićni gala koncert, da to bude bjelovarski Gala koncert – ističe.

Božićni gala koncert izvrsna reklama božićnog televizijskog programa

Ono što je bitno da će Božićni gala koncert iz Bjelovara i ove godine biti prikazan u udarnom terminu na Hrvatskoj radio televiziji i biti dio blagdanskog ozračja koje će se širiti tih dana.

– To daje image Gradu Bjelovaru koji je poseban. Dakle, ne ide Božićni gala koncert niti iz Zagreba, Rijeke, Splita ili Osijeka, već ide iz jednog Bjelovara – kaže.

Gala koncert je ove godine 11. prosinca, a mnoge brine nije li to prerano za blagdansku atmosferu. Medak kaže da nije i da je baš u pravo vrijeme.

– U kasnijim terminima pred Božić, teže je dobiti glazbenike, bilo da je riječ o glavnim izvođačima ili instrumentalistima. Uz to, vrlo je važno da televizija na vrijeme snimi koncert, pa onda još napravi i produkciju koncerta prije puštanja snimke – kaže Gaga i dodaje da koncert uživo traje oko 120 minuta, a na televiziji se prikaže oko 80 minuta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!