[FOTO] Crne brojke: Cesta ove godine odnijela živote petero motociklista, evo na što posebno upozoravaju iz policije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatski sabor je 21. listopada proglasio Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa. Tim povodom je Ministarstvo unutarnjih poslova pokrenulo je kampanju „Nije važan broj kotača, misli na pravila i vozača“ s ciljem educiranja motociklista i drugih vozača o zakonskim propisima te podizanja svijesti o ranjivosti motociklista u prometu.

U 2024. godini zabilježen je porast prometnih nesreća motociklista i mopedista na području PU bjelovarsko-bilogorske.

– Ove godine je zabilježeno petero osoba koje su poginule na motociklu, dakle četiri vozača motocikla i jedan putnik. Tu se radilo o djetetu, dakle putniku na motociklu, što je izrazito loše stanje. Statistika nam govori kako je krivnja najčešće na strani vozača motocikala, ali u određenim situacijama oni nisu krivi za prometne nesreće, nego vozači drugih vozila ne poštuju prometna pravila i najčešće dolazi do oduzimanja prednosti – istaknuo je Veseljko Ravenščak, policijski službenik za poslove prometne policije.

Vođena tim podacima, policija je u suradnji s lokalnim partnerima na bjelovarskom Trgu Eugena Kvaternika provodila preventivne aktivnosti poput poligona sigurne vožnje i pružanja prve pomoći unesrećenim motociklistima. Građani su imali priliku naučiti pravila sigurne vožnje, dobiti vrijedne savjete o sigurnosnoj opremi za motocikliste te prisustvovati impresivnoj demonstraciji sigurne vožnje i pravilnog korištenja opreme.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!