Krenula potraga za idealnom kućom za odmor u novogodišnjoj noći: Zbog cijena i ljepote ova destinacija je apsolutni hit

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gdje dočekati Novu, a ispratiti staru godinu čini se kao prerano pitanje, no vlasnici kuća za odmor već naveliko popunjavaju svoje slobodne termine. Osim Gorskog kotara koji je tradicionalno vrlo poželjna destinacija u zimskim mjesecima, raste popularnost Bilogore. Idilične i sve luksuznije kuće za odmor postaju pravi mamac za one koji žele dočekati 2025. u krugu obitelji ili prijatelja, ali s potrebnom dozom privatnosti.

Iako je broj kuća za odmor na Bilogori posljednjih nekoliko godina u stalnom porastu, nisu svi iznajmljivači raspoloženi za iznajmljivanje u najluđoj noći u godini.

– Od 1. studenog više ne iznajmljujemo kuću za odmor, baziramo se na ljetnim terminima i isključivo na odmoru, a ne na zabavi – kazao je jedan od iznajmljivača kuća na Bilogori koji je svoju izjavu potkrijepio nemarom gostiju nakon poveće fešte u kući.

Povećanje cijena u sezoni

Iako mnogi iznajmljivači uobičajeno podižu cijene u udarnim terminima, za doček Nove godine to povećanje iznosi gotovo 30 posto. Ipak, Bilogora i dalje ostaje znatno pristupačnija u usporedbi s Gorskim kotarom.

– U načelu je samo Novogodišnji termin interesantan. Kuću iznajmljujemo tek drugu godinu, a naša dosadašnja iskustva kažu kako kuće unajmljuje domaće stanovništvo koje traži prostor za druženje za više ljudi. Najam traje do tri dana, nema posebnih zahtjeva, ali traže dodatnu ponudu. Pretpostavka je kako se ekipa zadržava u objektu, ne izlaze tijekom Nove godine. Ono što im je primamljivo je definitivno dodatan sadržaj u vidu jacuzzija, prostora za druženje i smještaja više osoba. Dakle, obično su kapaciteti popunjeni i do razine pomoćnih ležaja. U načelu mi ne podižemo cijene u prime time-u, ali smatram bi potražnja bila velika sve i da podignemo cijene – istaknuo je Marin Sabolović, vlasnik Ville Cicibela koja se nalazi u Kapeli te može ugostiti šest osoba s cijenom od 150 eura po noći.

Poneki iznajmljivači na Bilogori već sada bilježe više stranih gostiju.

– U dvije godine poslovanja praksa je da imamo 20 posto domaćih te 80 posto stranih klijenata. Stranci uglavnom ostaju od 7 do 10 dana u prosjeku dok naši ljudi gledaju kraći odmor, od 3 do 4 dana, najčešće tijekom vikenda. Cijena ostaje relativna, ne planiramo povećanje cijene u novogodišnjoj noći – istaknuo je Zlatko Car, vlasnik kuće za odmor u Gudovcu koja može ugostiti do pet osoba.

Kuća za odmor je sve više

Na području Bilogore trenutno je evidentirano više od 30 kuća za odmor, uz zapažen rast njihovog broja u posljednje dvije godine.

– Možemo reći da ne samo Bilogora, već i općenito cijeli ovaj dio postaje sve poželjniji. Sve više je trend da, pogotovo strani turisti, svoj odmor zapravo rezerviraju na kontinentu, a nas veseli kad njihov odabir bude upravo Bilogora koja sad naravno i ima što ponuditi – ističe Ana Kelek, direktorica TZ Bilogora-Bjelovar te nadodaje kako će Bilogora postati sve poželjnija destinacija s obzirom na rast koji se bilježi usporedivši s drugim turističkim zajednicama, kao što su Čazma ili Sjeverna Moslavina, prema podacima iz prošle godine.

Kako izgledaju poneke kuće za odmor na Bilogori, možete vidjeti u fotogaleriji.

 

foto: TZ Bilogora -Bjelovar

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!