Bjelovarska tvrtka obilježila 30 godina uspješnog poslovanja: Od malog poduzeća do lidera u ekološkoj industriji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarska tvrtka Nacional d.o.o. proslavila je 30 godina uspješnog poslovanja. Iako je ova tvrtka, na čelu s osnivačem i direktorom Željkom Maletićem, svoju priču započela kao mala tvrtka koja se bavila prodajom elektro materijala, fokus je brzo prebačen na promet naftnim derivatima i distribuciju maziva, a kasnije je krenuo razvoj u smjeru prikupljanja opasnih te potom i neopasnih otpada.

Danas Nacional d.o.o. zapošljava oko 20 djelatnika i ima poslovnice u Bjelovaru i Novom Virju, a svojim je asortimanom i uslugama prisutan u više grana gospodarstva – poljoprivredi, metaloprerađivačkoj i drvoprerađivačkoj industriji, transportima i ekologiji.

Pretvaranje otpada u koristan resurs

Upravo su ekologija i očuvanje okoliša važan segment poslovanja ove tvrtke. U fokus stavljaju procesuiranje neopasnog otpada budući da je otpad u Nacionalu prepoznat kao nedovoljno iskorišten resurs.

U skladu s tim, nabavljena su potrebna transportna sredstva, bager i prvi impaktor Arjes 250, a zbog nedostatka prostora na postojećoj lokaciji u Velikim Sredicama u Bjelovaru, Nacional se proširio kupnjom parcele u Poslovnoj zoni Dr. Franjo Tuđman u Starim Skucanima na području Općine Kapela. Ishođena je građevinska dozvola za gradnju hale, a paralelno i dozvola za rad s mobilnim postrojenjima tipa Arjes 250 i Arjes 300.

Probni rad postrojenja je obavljen s nekoliko vrsta otpada kao što su beton, građevinski otpad, cigla, glomazni otpad, drvo… Važno je napomenuti da, zahvaljujući svim ishođenim dozvolama, strojevi mogu raditi i na izdvojenim lokacijama kada je potrebno pružiti tu vrstu usluge van sjedišta tvrtke. Ovaj korak ne samo da omogućuje veću fleksibilnost u radu, već tvrtki Nacional d.o.o. daje konkurentsku prednost na tržištu obrade neopasnog otpada.

Gradnja nove hale

Sada je pred Nacionalom izgradnja hale i pratećih sadržaja u Starim Skucanima. Dosadašnje ulaganje u razvoj ove djelatnosti iznosi preko pola milijuna eura, a planira se još ulaganje od preko milijun eura do završetka prve faze. Novim ulaganjima svojim klijentima žele osigurati vrhunsku uslugu u zbrinjavanju neopasnog otpada koji će u najvećoj mjeri završiti novi kvalitetan proizvod, a ne na deponiju.

Osim na širenje poslovanja vezanog za gospodarenje otpadom, u Nacionalu posebnu pažnju pridaju edukacijama i usavršavanjima svojih djelatnika. Naime, ondje je upravo čovjek prepoznat kao ključ uspjeha, a povodom 30. godišnjice postojanja njihovim su zaposlenicima, kao i poslovnim partnerima uručena posebna priznanja. Tom prilikom direktor Nacionala Željko Maletić istaknuo je važnost profesionalnog pristupa, kvalitete usluge i predanog rada.

– Bez ustrajnosti, ljudi s kojima radite, poslovnih partnera nema uspjeha ni u jednom poslu. Naravno, uvijek dolaze teške godine, ali i godine koje nude prosperitet. Doživjeli smo na kraju 30 godina i nadam se da ćemo se još koji put podružiti – istaknuo je Željko Maletić.

Proslavi su prisustvovali mnogi ugledni gosti, uključujući župana Bjelovarsko-bilogorske županije Marka Marušića, gradonačelnika Bjelovara Darija Hrebaka i predsjednika Gradskog vijeća Grada Bjelovara Nenada Martinovskog koji su pohvalili ustrajnost i doprinos tvrtke lokalnoj zajednici.

Nacional d.o.o. je primjer kako se kroz ustrajnost, kvalitetan rad i predanost može izgraditi uspješno poslovanje koje traje već tri desetljeća, a planovi daju naslutiti da će ova tvrtka i dalje biti važan akter u gospodarstvu grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije i šire.

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!