[VIDEO/FOTO] Spektakl u županiji: Veseli čuvari baštine pozivaju na godišnji koncert Zajednice KUD-a

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Najavljen je godišnji koncert Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije, koji će se održati u subotu 19 sati u bjelovarskom Domu kulture. Ovaj događaj donosi najbolje što kulturno-umjetnički amaterizam županije ima za ponuditi, a na njemu će nastupiti članice koje su se plasirale na državne smotre, predstavljajući presjek rada udruga u protekloj godini.

Zajednica kulturno-umjetničkih udruga broji čak 38 udruga s više od 2.000 aktivnih članova. Predsjednik Zajednice Boris Abramović, istaknuo je kako ovaj koncert ima poseban značaj jer se održava prvi put nakon 20 godina pauze.

-Na prijedlog pročelnice Andree Prugovečki Klepac vratili smo ovaj koncert kako bismo prikazali ono najbolje što naša zajednica ima za ponuditi. Želimo da svi vide bogatstvo kulturno-umjetničkog amaterizma naše županije te pozivam građane da se u što većem broju odazovu i podrže ovaj događaj – poručio je Abramović.

Podršku radu zajednice izrazio je župan Marko Marušić, koji je istaknuo značaj ulaganja u kulturno-umjetničke udruge.

– Kao županija iznimno cijenimo i podržavamo rad udruga te izdvajamo 50.000 eura godišnje za njihov rad. Ta sredstva namijenjena su za organizaciju županijskih smotri i pokrivanje troškova prijevoza na državne smotre. Trudit ćemo se u budućnosti još više podržati njihov rad – rekao je župan Marušić.

Na konferenciji je bilo veselo, uživalo se u nastupu Kulturno-umjetničke udruge Ivan Vitez Trnski iz Nove Rače, koji je dao uvid u atmosferu predstojećeg godišnjeg koncerta. Koncert će se održati ove subote u 19 sati u bjelovarskom Domu kulture, uz slobodan ulaz. Na događanju će nastupiti 12 članica Zajednice.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!