Ove subote otkrijte tajne bučinih specijaliteta kroz predstavljanje male kuharice recepata

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Već drugu godinu za redom, Udruga žena Rovišće u suradnji s KUD-om Rovišće i školskom zadrugom “Sa srcem” organizira Malu bučijadu. Manifestacija je to posvećena kraljici jeseni – Buči. Dakle, u Kulturnom centru Rovišće u subotu, 19. listopada s početkom u 18:30 sati, moći ćete probati razne specijalitete od buče.

Program je usmjeren svim uzrastima, a uključuje izložbe, degustacije, radionice i ono što se posebno ističe, promociju knjižice recepata vrijednih članica Udruge žena Rovišće.

– Mala kuharica sadržava tridesetak jela koje smo mi kao udruga pripremili i radili. Kuharica se izdaje u suradnji s Općinom Rovišće i Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar. U samu manifestaciju uključit ćemo i Opg-ove s područja naše Općine – kazala je predsjednica Udruge žena Rovišće Vesna Kovačević.

Sama ideja o ovoj manifestaciji proizašla je od Udruge žena s ciljem da se nešto dešava i u Rovišću.

– Svi okolo nešto imaju pa je prvotna ideja bila jesen u mom kraju, međutim prošle godine nije bilo šljiva pa smo se odlučili za bučijadu. Buče ima gotovo svaka kuća, sve mi nešto doma radimo od buča i onda smo ta jela koja doma radimo prezentirale na bučijadi – istaknula je predsjednica.

Posjetitelji su pozvani da se pridruže ovoj jesenskoj manifestaciji, gdje će moći uživati u mirisima i okusima tradicionalnih jela. Uz bogat program i ugodno druženje, ova manifestacija polako postaje nezaobilazni dio jeseni u Rovišću.

 

Foto: facebook Općina Rovišće


PODIJELI S PRIJATELJIMA!