Odlična prilika za mlade do 35 godina, uz pomoć Županije do subvencije kamata stambenih kredita

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

S obzirom na život u izazovnim vremenima, kada je cijena kvadrata nekretnina sve samo ne povoljna, Bjelovarsko – bilogorska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu subvencija za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji na području BBŽ, za 2024. godinu i nadalje.

Maksimalni iznosi

– Mladim bračnim parovima do 35 godina, koji su nekretninu kupili ili ju kupuju, Županija će u stopostotnom iznosu sufinancirati godišnju kreditnu kamatu stambenog kredita, u maksimalnom iznosu do 1 500 eura. Ako je riječ o samcu mlađem od 35 godina, taj iznos može biti do 70 posto kamatne stope, odnosno do 1 000 eura godišnje. Primjerice, mladi bračni par kupi stan s otplatom kredita na 30 godina. Godišnja kamatna stopa iznosi 2 500 eura, što znači da će ju uz subvenciju Županije plaćati 1 000 eura, rekao je župan Marušić, dodavši da je BBŽ za tu svrhu, do kraja godine osigurala 60 300 eura.

Smisao cijele priče je ostanak mladih ljudi na bjelovarsko – bilogorskom području, ali i olakšavanje cijele situacije pri stjecanju prve nekretnine. Stambenim kreditom smatra se namjenski kredit kojim se financira kupnja, izgradnja, dogradnja ili uređenje nekretnine stana ili kuće, namijenjene za stanovanje.

Kriteriji

– U obzir ćemo uzeti i nekretnine koje su kupljene prije pet, sedam ili deset godina. Neki od uvjeta su da podnositelj zahtjeva ima prebivalište na adresi nekretnine za koju se traži subvencija kamate, da članovi mlade obitelji u vlasništvu nemaju neku drugu nekretninu za stanovanje na području naše županije te da nije ostvarena subvencija stambenog kredita iz drugih izvora, pojasnio je župan, naglasivši da se sve detaljne informacije nalaze na službenim stranicama Bjelovarsko – bilogorske županije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!