Mladi informatičari traže rješenje za online najam gradske imovine. Najbolje čeka izdašna novčana nagrada.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na prvom bjelovarskom hackathonu 38 informatičara iz devet ekipa razvijat će aplikaciju za online iznajmljivanje društvenih domova. Hackathon B:IT.hack, koji je počeo u petak, a trajat će do nedjelje, okupio je IT stručnjake i studente iz čitave Hrvatske. Ukupan nagradni fond iznosi deset tisuća eura, a nagrade će dobiti najinovativnija i najkvalitetnija rješenja.

Natjecateljima su unaprijed dani osnovni podaci o društvenim domovima, a tijekom hackathona će dobiti detaljne specifikacije kako bi mogli razviti tehnički i korisnički aspekt aplikacije.
Cilj je nakon tri dana imati funkcionalnu aplikaciju koja je spremna za korištenje, pojasnio je Krunoslav Husak, prodekan za razvoj na Veleučilištu u Bjelovaru i glavni mentor hackathona.

Natjecanje se bazira na dva glavna kriterija: tehnička izvedba nosi 70 posto bodova, dok se preostalih 30 posto odnosi na prezentaciju projekta i korisničko iskustvo. Zadnjeg dana hackatona timovi će predstaviti svoja rješenja pred stručnim žirijem, a najbolja aplikacija bit će spremna za stvarnu upotrebu.

Zamjenik gradonačelnika Bjelovara, Igor Brajdić, pohvalio je organizatore, Veleučilište u Bjelovaru i Tehnološki park te naglasio važnost IT sektora za grad.

“Ovo je iznimno važan događaj za Bjelovar, posebno jer privlači IT stručnjake iz cijele Hrvatske, ali i pomaže u zapošljavanju Bjelovarčana”, izjavio je Brajdić dok je dekanica Veleučilišta u Bjelovaru Tanja Badrov napomenula da događanja poput ovoga pomažu studentima ne samo u stjecanju znanja i iskustva, nego i na stvaranje kontakata i dobivanje posla.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!