Pliva nagradila bolnicu: U fokusu opremanje čekaonice i primjena protokola za dijagnostiku autizma

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U svibnju ove godine, Pliva je objavila natječaj „Zajedno prema zdravlju“ kojim se želi odati priznanje i nagraditi zdravstvene inicijative i projekte koji poboljšavaju i unaprjeđuju iskustva pacijenata. Naglasak je bio na programima i inicijativama koji omogućuju stvaranje humanijeg okruženja za pacijente i njihove obitelji kako bi zdravstvenu skrb učinili boljom.

Na natječaj su pristigle rekordne 73 prijave te je Poliklinika za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih, koja djeluje pri Odjelu za psihijatriju Opće bolnice “Dr. Anđelko Višić” Bjelovar među četiri projekta kojima je uručena nagrada od 7 000 eura. Priznanja su nagrađenima uručili Richard Francis, glavni izvršni direktor Teve i Mihael Furjan, predsjednik uprave PLIVE Hrvatska.

Podsjećamo, Poliklinika za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih, koja djeluje pri Odjelu za psihijatriju Opće bolnice “Dr. Anđelko Višić”, svoja je vrata otvorila u svibnju ove godine. Otvaranjem je tako usluga dječjeg i adolescentnog psihijatra, logopeda i psihologa postala dostupnija i u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji.

Prijavom na natječaj, željelo se potencijalna financijska sredstva usmjeriti na uređenje i opremanje hodnika i čekaonice, stvarajući tako smirujuću i ugodnu atmosferu za djecu i roditelje i skrbnike, ali i prostor za igru dok djeca čekaju termin za procjenu, terapiju ili savjetovanje. Na taj način, želja je Poliklinike da u njihovom pristupu roditelji i djeca prepoznaju humanost te da ostvare odnos pun povjerenja.

Drugi dio dobivenih sredstava bit će usmjeren prema edukaciji djelatnica za primjenu ADOS-2 Opservacijskog protokola za dijagnostiku autizma te njegovu nabavu. Aktualno, djeca iz BBŽ za obavljanje ove dijagnostičke pretrage moraju se oslanjati na javne i privatne ustanove u drugim županijama, a sada će ova usluga biti dostupna u bjelovarskoj bolnici putem uputnice.

Za osmišljavanje projekta bile su zaslužne magistra logopedije Ema Malešević Mateša i magistra psihologije Iva Matić, zaposlenice Poliklinike. Sve navedeno ne bi bilo moguće bez maksimalne podrške voditelja odjela psihijatrije, prim.dr. Vinka Čatipovića te ravnateljice dr. Sanele Grbaš Bratković, koji su svoju podršku potvrdili i prisustvovanjem svečanoj dodjeli. Dobivena financijska sredstva svakako predstavljaju dodatni vjetar u leđa novootvorenoj Poliklinici.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!